Taas on se aika vuodesta, että lahja jos toinenkin peittyy kääröihin. Paketointi on kiva tapa nostaa yksinkertainenkin lahja ihan uudelle tasolle. Erityisesti aikuisväestö arvostaa kauniisti paketoitua lahjaa. Ei sillä, etteivätkö lapsetkin, mutta heillä pääpaino taitaa vielä olla sisällöllä.
Lahjat pakettiin
Laskin eilen lahjoja paketoidessani, että paketoin lahjoja yhteensä 6 asukkaalle, 4 lapselle, miehelleni, vanhemmilleni, mummoille, anopille, lasten kaikille 7 opettajalle ja tarhatädille ja muutamille ystäville. Lähes 30 hengelle. Pakkaamista siis riittää.
Eikä siinä mitään. Lahjojen pakkaus on minusta ihan mukavaa puuhaa. Etenkin jos siihen valmistautuu hyvissä ajoin. Hankin joulupapereita vähän sieltä sun täältä. Käytän hyödykseni pienten valmistajien persoonallisia paperiarkkeja ja vanhoja, ylijääneitä tapetteja. Lisäksi minulla on paketointi tarvikkeita ihan Ikeasta, koska siellä oli mieletäsni aika hauskoja juttuja kun viimeksi kävin. Käytän paketoimiseen oikeastaan aika samoja välineitä kun muinakin vuodenaikoina. Minusta tärkeintä on se, että paketista tulee hauskan näköinen ja että lahjan saaja ilahtuu siitä!
Lahjat pakettiin

Lahjat pakettiin

Osa paketeista on hyvin yksinkertaisia, niissä paketoinnin juju tulee valokuvasta joka kertoo kenelle paketti on tarkoitettu.  Mielestäni kuvan käyttäminen on myös siitä hauska idea, että se ei ainoastaan tuo uutta twistiä lahjan ulkoasuun, mutta auttaa myös niitä henkilöitä tunnistamaan omat lahjansa, jotka eivät osaa lukea. Ainakin auttaa sitä pukkia, jolla alkaa olla jo vähän huono näkö!

Lahjat pakettiin

Nämä paketit ei niin ikään ole kovin monimutkaisia. Olen yhdistänyt kauniisti kuvioituihin voimapapereihin hamppunarua, mustaa niinen oloista lahjanarua ja puisia kirjaimia. Mielestäni lopputulos on mukavan luonnonläheinen. Ja miehekäs. oikeastaan kaikki nämä tässä postauksessa esitellyt paketit ovat ulkoasultaan maskuliinisia. Tiedättehän, yksinkertaisia, sulavalinjaisia ja mutkattomia. Tai siihen ainakin pyrin.

Lahjat pakettiin

Ajattelen paketoinnin pieninä askarteluprojekteina. Yksi lahja on aina oma projektinsa, jota sitten saatan tarvittaessa monistaa. Käytän paketointiin askarteluvälineitä ja tarvikkeita. Kuten vaikkapa pilvenmuotoista nimilappua, jossa on tarrakirjaimilla tehty nimi. Jotkut koristeet kerään joulun jälkeen talteen uusiokäyttöä varten. Kuten vaikka ison puisen kuvion neliönmuotoisen paketin päältä.

Kerään ne vähän räyhäkämmät paketit vielä kokonaan omaan postaukseensa, mutta toivottavasti tämä antaa pakkausideoita teille, jotka pidätte maanläheisistä sävyistä ja valokuvista!

Millaisia paketteja teidän käsissänne on tänä vuonna syntynyt?

 

Lisää paketointi vinkkejä löydät täältä ja täältä, täältä ja täältä.