Muistattekos kun muutama päivä sitten esittelin maanläheisiä, lähes metsäisiä joulupaketteja? Olen luopunut läheskokonaan perinteisten lahjapapereiden käytöstä, ainoan poikkeuksen olen tehnyt ihastuttavien Paapiin papereiden kohdalla. Suurin osa lahjoista on kuitenkin peittynyt koristeellisiin voimapapereihin, joista tämä tähdillä kohokuvioitu paperi oli ehdoton suosikkini. Aika ihana, eikö?

Lahjoihin saa helposti lisämaustetta lisäämällä päälle erilaisia elementtejä kuten kakkupaperia, paperinarua ja leikekuvioita. Myös vanhat pitsit näyttävät hauskoilta pakettien päällä. Loppujen lopuksi kauniiden pakettien tekemiseen ei vaadita kovin monenlaisia elementtejä. Silmät kannattaa pitää auki, sillä paketointi materiaalia voi löytyä yllättävistäkin paikoista!

Hauskojen pakettien tekeminen vaatii:

  • yhteen sopivia elementtejä
  • mielikuvitusta
  • pitsiä, nauhoja, paperinarua
  • kakkupaperia
  • kauniita lahjapapereita, joko valmiita tai itse tehtyjä
  • valokuvia
  • teippiä

 

 

Toimintasuunnitelma lahjojen jakamisen varalle

Olen miettinyt, että tänä vuonna haluaisin, että lahjat olisivat esillä vähän aikaa ennen kuin ne jaetaan. Jotenkin se antaisi arvoa sille, että olen nähnyt jokseenkin paljon vaivaa paketointiin. Perinteisesti joulupukki on tuonut lahjat ja sen jälkeen ne on vain revitty auki sekunnin sadasosissa. Toimintasuunnitelmani tänä vuonna on, että osa lahjoista ilmestyy kuusenalle ja joulupukki tuo jokaiselle ihan vaan yhden lahjan. Näin joulupukin vierailu säilyy rauhallisempana, eikä pukin tarvitse keskittyä pelkästään lahjojen jakamiseen. Toisaalta lahjoista saadaan nauttia hieman kauemmin. Haasteena on se, että miten lapset pystyvät odottamaan pakettien aukaisua, vaikka ne ovat kuusen alla nähtävissä. Pitäisikö antaa lahjoja avattavaksi ripotellen? Yhdet ennen ruokaa, yhdet ruuan jälkeen? Pukki tuo yhdet ja loput sitten pukin tulon jälkeen?

Millaisia toimintasuunnitelmia teillä on lahjojen jakamista ajatellen?