Olen joulukalenteri ihminen. Joulua ei tule, ellei jääkaapin ovessa roiku partiolaisten joulukalenteri. Tämän lisäksi minulla on tänä vuonna Lakrids by bulowin joulukalenteri. Lapsilla on myös partiolaisten joulukalentereiden lisäksi joku vapaavalintainen suklaakalenteri, jonka lisäksi löytyy myös itse tehty kuusikalenteri ja uutuutena tämä elämänviisaus tulitikkuaski kalenteri. Siinäpä kalentereita kyllikseen.

Kaikki lähti liikeelle siitä, että nuorimmaiseni olisi kovasti halunnut kaupasta kosmetiikkakalenteria, mutta hintojen kohotessa sataan euroon, sen lisäksi, etten ollut vakuuttunut niiden sisällöstä 11 -vuotiaalle. Minulla ja kosmetologiksi opiskelevalla vanhimmalla tyttärelläni taas sattuisi olemaan riittävästi erilaisia näytepusseja ja muuta kalenteriin sopivaa kosmetiikkanäytettä sen verran, että yhteen kalenteriin riittäisi. Samoihin aikoihin törmäsin tulitikkuaskikalenteriin Kiti Kokkosen instafeedissä ja kuulkaa, se oli menoa se.

Kalenteri oli helppo tehdä sen jälkeen kun mieheni leikkasi kuusen muotoisen palan vanerista. Maalasin sen kalkkimaalin jämillä ja päällystin tulitikkuaskit kaapeista löytyneillä kuviopapereilla. Kaikki muutkin koristeet löytyivät kotoa valmiina, vetimiksi laitoin mummoni perintöä olevat muoviset hedelmänapit.

Kun kalenteri oli valmis huomasin, että tulitikkuaskit olivat aivan liian pieniä, jotta niihin mahtuisi kosmetiikkanäytteitä. Niinpä päädyin tulostamaan 24 muumien elämänviisautta. Kosmetiikka yllätys kiinnitetään pienellä verhonipsulla päivittäin kuusen kiinnitys naulaan. Sellaista.