Hyvää huomenta! Ja terveisiä lumen keskeltä. Ihanan valoisaa ja kaunista. Nautin todella paljon maiseman saamasta valkoisesta hunnusta ja sen mukanaan tuomasta valosta. Täällä maaseudulla kun ei ole mitään katuvaloja, niin lumi tekee todella suuren eron päivittäiseen elämään. Puhumattakaan siitä, että lapset viihtyvät lumisella pihalla, alle kympin pulkka on pieni sijoitus siihen nähden kuinka paljon riemua (ja hermolepoa vanhemmille kun energiaa kuluu mukavaan tekemiseen nahistelun sijaan) se aiheuttaa. Lumi myös helpottaa siivousta. Koiran ja kenkien mukana ei samalla tavalla kulkeudu roskaa ja hiekkaa sisälle kun maa on valkoisena. Eikä oikeastaan harmita enää, että puutarhaa ei tullut siivottua kunnolla syksyllä. Lumen alta ei erota enää, jos sinne jäi joku kukkapurkki tai lasten lelu, lumi ajaa saman asian kuin valojen sammuttaminen kotisiivouksessa. Tästähän muotoutui kunnon oodi lumelle.
 
Olen myös pikku hiljaa saanut oman luovuuteni heräämään. Viimeksi inspiroiduin ystäväni Elinan blogissa olleesta kortista. Tein kortin erilaisia leimasin musteita käyttäen. Jos haluat enemmän tietoa erilaisista tekniikoista, kannattaa katsoa Tekniikka Torstai videosarja.

 

Kortti leimaamalla

Tarvikkeet:

 • Distress musteita, punaisen, keltaisen, ruskean ja sinisen sävyjä
 • StazOn musteita, oranssi, ruskea ja musta
 • Leimasimia
 • Musteenlevitin tai meikkisieni
 • Kohotarrapaloja
 • Post-it lappu
 • Kohopastaa
 • Sabluuna
 • Palettiveitsi
 • Säiliösivellin
 • Korttipohja
 • Valkoista kartonkia
 • Mustaa kartonkia
Leikkaa mustasta kartongista hieman korttipohjaa pienempi suorakulmio ja valkoisesta kartongista hieman mustaa kartonkia pienempi suorakulmio.
Aloita leimaamalla valkoiselle kartongille haluamasi kuvio, käytä stazOn mustetta. Leimaa sama kuvio myös Post-it lapulle. Leikkaa kuvio irti post-it lapulta ja liimaa se kartongilla olevan kuvion päälle. Levitä valkoiselle kartongille musteenlevittimellä punaisen ja keltaisen sävyisiä Distress musteita, varoen, ettei Post-it lappu vahingoitu.
Valitse seuraavaksi joku tausta leimasin ja leimaa kuvion päälle ja ympärille oranssille StazOn musteella. Vaihda leimasinta ja leimaa muutaman kerran ruskealla StazOn musteella. Käytä tässä kuivuttuaan vedenkestävää mustetta, sillä seuraavassa vaiheessa tätä ominaisuutta tarvitaan.
Pesekätesi vedellä ja pirskottele vettä pohjan päälle. Kuivuessaan vesi imee värin ja muodostaa taustalla näkyvät pärskeet. Anna kuivua hyvin.
Levitä kohopastaa sabluunan läpi muutamaan kohtaan, osa pastasta voi mennä Post-it lapulle leimatun kuvion päälle. Poista lappu ennen pastan kuivumista.
Väritä seraavaksi leimasin kuva Distress -musteilla. Itse tykkään käyttää tässä säiliösivellintä, mutta tavallinen vesivärisivellin toimii myös.
Tekstin olen leimannut ensin mustalla StazOn musteella suoraan taustaan, sitten olen leimannut sen uudestaan valkoiselle kartongille, jota olen värittänyt Distressmusteilla. Lopuksi olen leikannut tekstin irti ja liittänyt sen kohotarrapaloilla taustaan.