hamahelmi

Innostun hamahelmi askartelusta aina säännöllisin väliajoin. Hamahelmet sopivat niin lapsille kuin aikuisillekkin. Itse olen käyttänyt hamahelmiä töissäni kehitysvammaisten parissa, sillä ne ovat mainiota hienomotoriikan harjoittelua! Hamahelmistä voi halutessaan tehdä vaikka mitä upeita teoksia, itse olen mieltynyt näihin pikseliajan hahmoihin.

Olen koonnut Hamahelmi ideoita Pinterest taululleni, kannattaa käydä inspiroitumassa!

 

 

 

hamahelmi

hamahelmi

Lapset keksivät hamahelmillä vaikka mitä omia designeja, ja välillä vähän muutakin hupaa.

hamahelmihamahelmi

 

Minulla näiden mallien tekemiseen käytössä läpinäkyvä alusta jonka alle olen kiinnittänyt teipillä mallin. Malleja voi tehdä itse tai sitten käyttää netistä jo löytyviä malleja apuna. Jos enemmän innostuu hamahelmistä niin kannattaa ehdottomasti ostaa helmet niin että ne on pakattu väreittäin. Siinä säästää huomattavan paljon aikaa, vaivaa ja hermoja.

hamahelmihamahelmi

Olen tilannut hamahelmiä täältä, mutta hamahelmiä voi ostaa esimerkiksi lelukaupoista, Prismoista ja citymarketeista. Jos haluaa lähteä kokeilemaan tälläisiä kuvioita, niin ensimmäisenä tarvitsee isomman alustan kuin mitä niissä lapsille suunnatuissa pakkauksissa on mukana.

Kun haluttu kuvio on valmis niin se silitetään varovasti leivinpaperin läpi. Tässä kannattaa olla painamatta, sain nimittäin myös yhden alustan piikit suhteellisen lyhyeksi silityksen aikana.
Kuvion annetaan jäähtyä hetki ja sen jälkeen sen voi irroittaa alustasta ja silittää toiselta puolelta. Etenkin jos halutaan tehdä avaimenperiä ja muita koruja niin kuviot kannattaa silittää kummaltakin puolelta.

Kun malli on valmis se viimeistellään liimaamalla toiselle puolelle rintaneula tai vaihtoehtoisesti siihen voidaan varovasti porata reika lenkin kiinnittämistä varten.

Tätä ei kannata kokeilla.