Minulta ilmestyy kirja Ihanat Albumit huhtikuussa! Siis ihan oikea kirja. Voitte kuvitella jännityksen ja riemun määrän. Kavereille sanoinkin, että voivat ruveta kutsumaan minua Kirjailija E:ksi.
Kirjaa on työstetty täällä jo pitkään, oikeastaan siitä lähtien kun opinnäytetyöni valmistui yli vuosi sitten. Opparia tehdessäni minulle tuli vahva tunne siitä, että haluaisin jakaa osan keräämästäni tiedosta isommalle yleisölle. Uskon, että oivalsin opinnäytetyötä tehdessäni jotakin tärkeää, sellaista, joka voisi ilahduttaa vaikka teitä blogini lukijat.
Suureksi ilokseni Atena -kustannus innostui projektistani ja lähti kustantamaan kirjaani. Ja nyt ollaan siinä pisteessä, että materiaalit on lähetetty syksyllä kustannustoimittajalle, joka on perehtynyt työhöni ja auttanut jäsentämään asiaa. On ollut mahtavaa työstää kirjaa eteen päin ammattilaisen avulla.
Olen ihan pähkinöinä jännityksestä!
Ihanat_albumit_blogi

 

Ihanat albumit

-Skräppää muistot talteen

Halusin alunperin kirjoittaa kirjan, koska koen, että askartelukirjat tarjoavat monesti vain ohjeita ja tekniikoita. Minulle skräppäys on paljon muutakin. Ennen kaikkea se on omien muistojen tallentamista. Tarkoitukseni on rohkaista lukijaa etsimään oma tapansa säilöä itselleen tärkeät muistot, uskaltaa olla luova ja tehdä oman näköistään jälkeä.

Joskus onnistumista tärkeämpää on itse tekeminen. Askartelu voi olla tekemisen iloa ja luovaa flowta. Tarvikkeita tärkeämpää on työhön heittäytyminen ja persoonallisten valokuva-albumeiden kokoaminen. Osa kirjassa esitellyistä tekniikoista tulee taidemaailman puolelta, raja-aita askartelun ja taiteen välillä onkin häilyvä. Ei kuitenkaan tarvitse kokea olevansa taiteilija kyetäkseen tekemään luovia ja kauniita valokuva-albumeita. Kirjassa on vaihe vaiheelta ohjeita ja ideoita, joiden avulla alkuun pääseminen on helppoa.

Olen halunnut esitellä kirjassa erilaisia sivuja, erilaisia tekniikoita ja erilaisia tapoja lähestyä albumeiden tekemistä. Ei ole yhtä oikeaa tapaa, eikä kukaan voi kertoa toiselle, miten hänen tulisi omat muistonsa tallettaa.  Kirjassa olen halunnut tarkkojen ohjeiden sijaan painottaa luovuutta ja itseilmaisua. Jokainen löytää oman tapansa kokeilemalla.

Jännittävää.