Viime viikonloppuna järjestettiin Askartelupirtti. Askartelupirtti on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä askartelijoiden kokoontuminen, jossa samanhenkiset ihmiset saavat kerrankin askarrella sydämensä kyllyydestä. Puhumattakaan siitä höpötyksen määrästä mikä syntyy kun joukko samasta asiasta innostuneita eri-ikäisiä naisia laitetaan viikonlopuksi yhteiseen tilaan.

Askartelupirttiin osallistuu askartelijoita laidasta laitaan. On kortin tekijöitä, skräppääjiä, art journalin tekijöitä ja mixed mediaan hurahtaneita. Välillä joku saattaa kutoa sukkaa. On kokeneita konkareita ja vasta-alkajia. Teini-ikäisistä eläkeläisiin. Kaikkia yhdistää sama harrastus. Mielestäni porukan moninaisuus on yksi tapahtuman rikkauksista.

Käytännössä homma toimii niin, että itselleen voi lunastaa pöytäpaikan, jonka äärellä voi askarrella omia juttujaan. Askartelupirtti on myös hyvä paikka osallistua erilaisille kursseille. Tänä vuonna kursseissa oli valittavana esim. kalligrafiaa, skräppäystä, leimasinkuvien värittämistä, ATC-kortteja, Art journalingia ja valokuvausta. Omalla paikallaan saa askarrella vaikka läpi yön, enkä ihmettelisi jos näin olisi tapahtunutkin. Paikalla on myös askartelutarvikemyyjiä ja kirppis, jossa sai myydä omia tarpeettomia askartelutarvikkeita.

Itse osallistuin Art Journalin kurssille, jota opetti suuresti ihailemani Anu-Riikka. Oli huikeaa ja inspiroivaa. Ja sen seurauksena kuulkaa tartuin kynään ja piirsin. Pitkästä aikaa. Piirrän vaikka en osaa.

askartelupirtti

Minä pidin Askartelupirtissä kurssin valokuvauksesta. Naureskelin kotona, että valokuvauskurssilta en montaa kuvaa sitten ottanutkaan tai yli päätään koko pirtistä, oli niin kiire askarrella. Ainoastaan tämä suorassa auringonpaisteessa napattu kuva kuvaajista. Tässä tehtiin muistaakseni harjoitusta polttoväliin liittyen. Kurssilla oli tosi hauskaa ja toivottavasti kurssilaisille jäi ideoita siitä, miten lähteä viemään omaa kuvaamista eteenpäin.

askartelupirtti_2

Parasta Askartelupirtissä on kuitenkin ystävien tapaaminen, uusien tuttavuuksien tekeminen, innostuminen, uuden oppiminen ja ylipäätään se, että on mahdollisuus pyhittää harrastukselleen kokonainen viikonloppu! Syksyllä järjestetään seuraava Askartelupirtti, kannattaa seurata ilmoittelua facebookissa.

Kiitos kaikille järjestäjille ja muille osallistujille, teitte viikonlopusta mainion!