Kesäkurpitsa “nuudeli” wok ei turhia hiilareita kaipaa. Kesäkurpitsa on nimittäin mitä monipuolisin kasvis, se sopii pastaksi, nuudeleiksi, grilliin, laatikoihin, just name it.

Olen yrittänyt viime aikoina rajoittaa syömääni hiilari määrää. Lisätyn sokerin poistamisen suhteen olen onnistunut hyvin, mutta pahoin pelkään, että hiilareiden suhteen en ole päässyt puusta pitkälle. Meinaan tällä sitä, että pastaa ja leipää kuluu. Ja sen näkee vyötärön kohdalta tosi hyvin. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin pelkkä ajatus vehnän vähentämisestä saa minut pahalle tuulelle. Siitä tietää hyvin, että juuri niin pitäisi tehdä. Ehkä nyt kun sokerin pois jättäminen on melko itsestään selvää niin voisi tarttua tähän toiseen ongelmaan. Jos se vaikka toisi apua tähän sairastelukierteeseen.

kesäkurpitsawokki

Kesäkurpitsa “nuudeli” wok

Ainekset
250 g naudanlihaa suikaleina
pala tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
6 herkkusientä
2 paprika
1 purjosipulia
2 kesäkurpitsaa
1-2 punaista chiliä
1 rkl kookosöljyä
rouhittua mustapippuria
2 rkl soijakastiketta
kourallinen cashewpähkinöitä
tuoreita yrttejä kuten lehtipersiljaa ja korianteria

Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja murskaa tai hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. putsaa ja suikaloi  herkkusienet. Pese kesäkurpitsat ja veistä niistä juustohöylän avulla “nuudeleita”. Halutessasi voit leikata kesäkurpitsan kapeammiksi spagettimaisiksi suikaleiksi. Halkaise chili ja poista siemenet. LEikkaa chili ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna kookosöljy wokissa. Lisää lihasuikaleet ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Lisää inkivääri sekä valkosipuli ja jatka paistamista hetki. Lisää paprika, purjo ja herkkusienet ja paista niitä koko ajan sekoittaen minuutin verran, lisää joukkoon kesäkurpitsa viipaleet ja paista vielä minuutin verran kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä. Lorauta soijakastike joukkoon ja kiehauta aineet. Ripottele joukkoon cashewpähkinät ja koristele ruoka tuoreilla yrteillä ja chili suikaleilla.