Taimipotit sanomalehdestä on sekä edullinen, että ekologinen vaihtoehto. Minä olen käyttänyt pottien tekemiseen erityistä muottia, mutta yhtä hyvin pottien tekoon voi käyttää sopivan kokoista pulloa tai säilyketölkkiä. Hyviä potteja esikasvatukseen saa myös vessapaperin hylsyistä ja munakennoista.

Minä en käyttänyt taimipoteissa lainkaan teippiä, sillä ne tuntuvat melko tukevilta ilmankin. Jos kuitenkin tuntuu, että potti kaipaa lisätukea, voit toki lisätä pohjaan teipin palan. Visuaalisesti näistä sanomalehti poteista tuli oikein kivoja, kesällä voin kommentoida miten käytännössä sujui!

Taimipotit sanomalehdestä

Tee näin:

  • Leikkaa sanomalehdestä noin 10 cm levyinen kaistale
  • Taita toinen reuna sisään koko matkalta, näin potista tulee tukevampi.
  • Pyöritä sanomalehteä muotin (tai pullon, tai säilyketölkin) ympärille, niin, että sanomalehti menee pohjan yli muutaman sentin. Saat tukevamman potin kun sanomalehti kiertää muotin muutaman kerran.
  • Taita seuraavaksi pohja sisään päin saumasta aloittaen. Ei haittaa, jos keskelle jää pieni reikä.
  • Paina pohja tukevasti kiinni muotin avulla tai esimerkiksi työskentely alustaa vasten.
  • Täytä potti hiekkapitoisella niukkaravinteisella istutusmullalla.
  • Potin voi taimen mukana istuttaa myöhemmin isompaan astiaan tai suoraan avomaalle. Näin juuret pysyvät varmemmin ehjinä.

Note to self: Näihin voisi saada ihan kivan näköiset rairuoho viljelmätkin!