Chimichurrilohi saa makua ja väriä mangosta. Tämä ruoka valmistuu nopeasti arjessakin. Käytännössä lohi laitetaan uuniin ja sillä välin valmistuvat niin chimichurri kuin muutkin lisäkkeet. Ma nautimme lohen kanssa kvinoaa ja appelsiinisalaattia.

Appelsiinisalaatti oli oikea luovuuden multihuipentuma. Pelkkiä viipaloituja appelsiineja sellaisenaan. Oi, arki!

Osallistun tällä reseptillä ruokabloggaajien maaliskuun haasteeseen, jossa ideana on kehittää max 30 min repsepti. Haasteeseen saa tarttua kuka tahansa, missä somekanavassa tahansa (tai vaikka vain omassa keittiössään kenellekään kertomatta). Kokkaa jotain nopeaa maaliskuun aikana ja jaa resepti tai vaikka pelkkä kuva blogissa/instassa/facebookissa käyttämällä #kuukaudenruokahaaste.

Tarvikkeet

 • 1 mango kuorittuna ja pilkottuna pieniksi kuutioiksi
 • 1 nippu korianteria hienonnettuna
 • 1 nippu lehtipersiljaa hienonnettuna
 • 1 chili siemenet poistettuna ja pilkottuna
 • oliiviöljyä
 • 1 limen mehu
 • suolaa
 • mustaa pippuria
 • 400g lohta

Tee näin:

 1. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Laita paistovuokaan loraus oliiviöljyä ja nosta lohi päälle. Anna kypsyä uunissa noin 30 minuuttia, kunnes lohi on juuri ja juuri kypsää.
 2. Sillä välin kun lohi kypsyy, sekoita mango, persilja, korianteri, chili, lime, ja loraus öljyä keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
 3. Nauti lohi chimichurrin kanssa.