Alkoholiton shrub-juoma tehdään appelsiinista, passionhedelmästä ja viinietikasta. Kyllä vain, viinietikasta. Lopputulos on raikas, juhlava ja aromikas. Shrub-juoma sopii täydellisesti alkoholittomaksi vaihtoehdoksi erilaisiin juhliin ja illan viettoihin.

Rakastan drinkkejä! Maukkaita, hedelmäisiä, raikkaita ja pirskahtelevia drinkkejä. Elämässäni on kuitenkin paljon tilaisuuksia, jossa nautin drinkkini mieluiten alkoholittomana. Esimerkiksi jouluaatto ja erilaiset lasten kanssa vietettävät juhlat (lue: kaikki tässä elämäntilanteessa eteen tulevat juhlat) ovat sellaisia, että jos haluan juoda enemmän kuin yhden drinkin, on paras olla tarjolla myös alkoholiton versio. Minusta drinkkien juominen on juhlavampaa kuin iän ikuisten limujen tai pelkän kivennäisveden nauttiminen.

Tämä alkoholiton shrub-juoma saa makunsa etikasta, appelsiinista ja passionhedemästä. Se on kuin raikas trooppinen tuulahdus. Etikkaa ei kannata pelätä, sillä vaikka makuetikka tuoksuu voimakkaalle, ei valmiista drinkistä välttämättä arvaa nauttivansa etikkaista juomaa. Samalla idealla voi valmistaa erilaisia makuetikoita drinkkien pohjaksi, muuntelemalla makuaineita sesonkien mukaan.

Viinietikan juomisella kerrotaan sitäpaitsi olevan kaikenlaisia terveyshyötyjä. Viinietikan kerrotaan edistävän ruuansulatusta ja auttavan jopa painon pudotuksessa. Että oikeastaan voisin nimetä tämän terveyspommiksi!

Alkoholiton shrub-juoma

Alkoholiton shrub-juoma

Raaka-aineet

1 dl vettä
1 dl sokeria
1 appelsiinin mehu
2 passion hedelmää
1 dl omenaviinietikkaa

Tarjoiluun: jäitä, passionhedelmä, kivennäisvettä
 

Valmista makuetikka edellisenä päivänä. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa höyryäväksi. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää appelsiinimehu ja passionhedelmän liha. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon viinietikka ja kuumenna kiehuvaksi. Siivilöi liemi lasipurkkiin ja jäähdytä. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Makuetikka säilyy kylmässä 2 viikkoa.

Valmista juomat juuri ennen tarjoilua. Täytä lasit jääpaloilla ja puolikkaan passion hedelmänlihalla. Mittaa lasiin 2 rkl makuetikkaa ja kaada päälle 2 dl kivennäisvettä.

Vinkki: Muunna mocktail cocktailiksi! Voit valmistaa juoman myös kuohuviinistä.

PS. Kohta alkaa raparperikausi, tänä vuonna aion muuttaa perinteisen raparperimehun drinkiksi.