Rosmariini- greippijuoma on jatkumoa perjantai moctaileiden sarjaan. Tai jos kahta drinkkiä voidaan nyt sarjaksi kutsua, etenkään kun en muista satuinko julkaisemaan sitä ensimmäistä juuri perjantaina. Tsekkaa passionhedelmä shrub, jos siis maltat greippiohjeen luettuasi.

Rosmariini- greippijuoma

Rosmariini- greippijuoma saa upean värinsä verigreipistä, joka yhdessä rosmariinin kanssa antaa moctailille upean maun. Täytyy myöntää, että itse olen vähän nuiva greipin suhteen. Kaikki greippijuomat tuntuvat kulminoituvan lonkeroon, joka ei oikein koskaan ole ollut omia suosikkejani. Tässä juomassa ollaan greipistä huolimatta melko kaukana lonkeron makumaisemista. Mä sijoittaisin tän ennemmin kuumaan kesäpäivään puutarhan viileyteen kuin kisahallille, jos tiedätte mitä tarkoitan.

Kesäpäiviä odotellessa tämä sopii myös kevään aurinkoisiin viikonloppuihin, ystäville tarjottavaksi tai vaikka vain ihan koska tekee mieli jotain hyvää. Kivan näköinen drinkki ilahduttaa tavallisen työpäivän jälkeen, voin vakuuttaa, sillä tarjoilin Rosmariini- greippijuomat meidän työntekijöille päivän päätteeksi.

Iloa ja aurinkoa viikonloppuunne!

Rosmariini- greippijuoma

Tarvikkeet:

Rosmariini greippi siirappi (noin 2dl):
2,5 dl vettä
2 dl sokeria
0,5 dl hunajaa
0,5 dl tuoretta greippimehua
2 isoa suikaletta greipin kuorta
2-3 oksaa rosmariinia

Rosmariini- gereippijuoman tarjoiluun:
2 rkl rosmariini-greippi siirappia
1/2 dl tuoretta greippimehua
1,5 dl kivennäisvettä
jäitä, rosmariininoksia, greippilohkoja


Tee näin:

Rosmariini greippi siirappi:
Lämmitä vesi, sokeri, hunaja ja greippimehu kattilassa välillä sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut, noin 5 minuuttia.

Lisää greipin kuori, rosmariini ja anna kiehua matalalla lämmöllä toiset 5 minuuttia. Anna jäähtyä tunnin verran.

Siivilöi siirappi ja anna sen jäähtyä kunnolla ennen käyttöä. Voit tehdä siirapin etukäteen, se säilyy lasipurkissa viikon verran.

Tarjoile juomat:
Täytä lasi jäillä. Lisää rosmariini-greippisiirappi ja greippimehu. Sekoita. Kaada joukkoon kivennäisvesi. Koristele lasi rosmariininoksalla ja greippi viipaleella.