Uunibataatit ei ehkä ole kaunein ruoka minkä kuunaan olen tehnyt, mutta arkiruokien saralla erittäin helppo ja toimiva. Arvostan arjessa ruokia, joiden aktiivinen valmistusaika ei ole kovin pitkä, vaikka ruoka muhisikin uunissa hieman pidempään.

Ruokafilosofiani arkiruuan suhteen on sellainen, että ruuan ei arjessa tarvitse olla mitään ilotulitusta. Perinteiset makaroonilaatikot, pastat ja (kasvis)nakkikastikkeet ovat vallan toimivia. Ruuan ei aina tarvitse olla instagram kuntoista visuaalista silmäkarkkia, eikä makumaaimojen tarvitse hyväillä jokaista makunystyrää. Silti ruuassa pitää olla tietyt standardit ja aina pyritään tekemään maistuvaa ruokaa. Eli vaikka idea olisi niin sanotusti melko köyhä, pyritään se kuitenkin tekemään hyvin. Ihan vain siksi, että on sama vaiva tehdä hyvää ja ei niin hyvää ruokaa.

Arjessa en kaipaa kovin erikoisia ruokia. Vaikka lapset kyllä ovat välillä sitä mieltä, että miksi meillä ei ole normaalia ruokaa. En vaan oikein ole päässyt kärylle siitä, mitä tämä teinien toivoma mystinen tavallinen ruoka on. Kasvissyönti ei siihen liity, koska sama toive esitettiin jo silloin kun ruokavaliossamme ole vielä lihaa. Niinpä jatkamme vanhempien hyväksi havaitsemalla linjalla, jossa teinit saavat aina välillä slaagin ja vaativat normaalia ruokaa.

Uunibataatit

Uunibataatit

Tarvikkeet:

 • 500 g bataattia
 • 1/2 kpl tuoretta chiliä
 • 1 kpl punasipuli
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1/2 tl mustapippuria
 • 1/2 tl paprikaa
 • 1/2 tl suolaa
 • 150 g fetajuustoa
 • 300 g kikherneitä
 • 1 kpl jääsalaattia
 • 1/2 kpl kurkkua

Lisäksi

 • 2 rkl balsamiviinietikkaa
 • 1 rkl oliiviöljyä

Tee näin

Pese ja halkaise bataatti. Nosta puolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille.

Huuhtele ja silppua chili. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Mausta ainekset öljyllä, suolalla, paprikalla ja pippurilla.

Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin puoli tuntia, bataatin koosta riippuen, kunnes bataatti kypsyy ja tuntuu pehmeältä. Sekoita kikherneet uuniin vihannesten kanssa 15 minuutin jälkeen.

Revi salaatti kulhoon, pilko kulhoon myös kurkku ja murenna feta. Lisää salaatti paahdettujen bataattien päälle kikherneiden ja uunissa kypsyneiden sipuleiden kanssa.

Viimeistele luunibataatit öljyllä ja etikalla.

PS. Jos haluat tähän ruokaan lisää visuaalisuutta, lisää ruokaan kirsikkatomaatteja. Ne voi vipata joko uuniin tai sitten pilkkoa salaatin joukkoon.