Suklaajäätelö jäätelökoneessa on ihanan makuista ja mikä parasta, itse tehdyssä jäätelössä tiedät varmasti mitä siihen on laitettu. Jäätelömassa on myös helppo maustaa oman mielen mukaan, esimerkiksi raaka lakritsijauheesta saa ihanaa lakritsijäätelöä.

Olen jo monta vuotta sitten päättänyt opetella jäätelön tekemisen, mutta jostain syystä se on aina jäänyt. Mikä on hulluutta, sillä rakastan jäätelöä. Jos pitäisi valita yksi ainut herkku koko loppu elämän ajaksi, niin minä valitsisin jäätelön.

Jäätelökoneemme on vuodelta nakki. Olemme saaneet sen perintönä miheni vanhemmilta, jotka ehkä ovat ostaneet sen itse, ehkä eivät. Joka tapauksessa jäätelökone on vanha. Siinä on erillinen patruuna joka jäädytetään pakastimessa, ja joka ei ihan hetkessä jäädykkäään. Mötikkä kerää itseensä kylmyyttä vähintään vuorokauden, mutta pysyy toisaalta sitten jäisenä hyvän tovin. Toistaiseksi tämä vintage malli on toiminut käytössämme erinomaisesti.

Jos muuten itse haaveilet jäätelökoneesta niin voisin kuvitella, että näitä vanhoja, mutta toimivia koneita saisi hankittua vanhana. Samaan tapaan kuin leipäkoneitakin!

Muut ihanat jäätelöreseptit löydät täältä.

Suklaajäätelö jäätelökoneessa

Suklaajäätelö jäätelökoneessa

Noin 1,5 litraa valmista jäätelöä:

Raaka-aineet:

  • 3 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 100 g sokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • 100 g tummaa suklaata

Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet ulos veitsellä. Kaada maito, vaniljatangon siemenet ja vaniljatangon puolikkaat kattilaan ja anna kiehahtaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Poista vaniljatangon puolikkaat lämpimästä maidosta. Kaada vaniljamaito muna- ja sokeriseokseen ohuena nauhana seosta koko ajan vatkaten tai sekoittaen. 

Kaada seos takasin kattilaan ja kuumenna sitä miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa hieman paksuuntua (muistuttaa koostumukseltaan vaniljakastiketta). Juoksettumisen välttämiseksi seoksen lämpötila ei saa ylittää 85 astetta. Kaada seos kulhoon, lisää 100 g hienonnettua tummaa suklaata kuumaan seokseen. Sekoita hyvin kunnes suklaa on sulanut. ja anna jäähtyä (mielellään kylmässä vesihauteessa). Kun seos on jäähtynyt, sekoita sen joukkoon vatkaamaton kerma. Siirrä kulho sen jälkeen jääkaappiin ja anna sen olla siellä mielellään yön yli. Seoksen tulee olla jääkaappikylmää, kun se kaadetaan jäätelökoneeseen. Anna jäätelökoneen käydä, kunnes jäätelö on saavuttanut oikeanlaisen koostumuksen.

Suklaajäätelö jäätelökoneessa