Tätä helpommalla eivät itse tehdyt ystävänpäiväkortit synny!

Itse tehdyt Ystävänpäiväkortit on helppoa tehdä, kunhan välineet on olemassa. Näihin ei edes tarvita kovin kummoisia välineitä, juoni piilee Masking fluidin käytössä. Maskin fluid on ainetta joka kuivuttuaan estää värin tarttumisen taustaan ja lähtee halutessa kevyesti hankaamalla irti taustasta. Sen käyttö on superhelppoa, mutta haju on kieltämättä hieman ikävä.  Jos moista ainetta ei kotoa löydy, voit kokeilla samaa efektiä esimerkiksi hankaamalla korttipohjaan tuikkukynttilää. Kynttilän vaha hylkii vesiväriä ja efekti on samantyylinen.

Olen kortteja varten hankkinut postikorttikokoista akvarellipaperia, jonka toisella puolella on valmiiksi painettu osoiterivistö. Ihan niin kuin oikeissa postikorteissa. Aluksi kirjoitin tekstit maalaamalla siveltimellä maskin fluidia suoraan kortti pintaan. Maskaus aine kuivuu nopeasti, jonka jälkeen levitin korttiin vesivärejä runsaan veden kera. Kun vesiväri on kokonaan kuivunut hangataan maskausainetta kevyesti, jolloin se irtoaa alustasta ja WOW! Kortti on valmis!

Itse tehdyt ystävänpäiväkortit

Tästä tekniikasta on olemassa myös video, joka löytyy täältä.

Oletteko te tavanneet muistaa ystäviänne näin ystävänpäivän aikaan?