Tämä mixed media teos syntyi Ihana -lehdelle jo viime keväänä ennen äitienpäivää. Inspiraationa työssä on ollut oma äitini ja hänen rakkautensa puutarhanhoitoa kohtaan. Ajattelin, että tälläinen värikäs muisto keväästä sopii tähän harmaaseen ja pimeään marraskuuhun paremmin kuin hyvin! Itse ainakin lääkitsen itseäni juurikin värien kautta juuri nyt kun on harmainta.
Tälläiset projektit ovat ihania tehdä! Saa leikkiä väreillä, kokeilla erilaisia tekniikoita ja nautiskella tekstuurien tunnusta sormissa. Tämän tyyppisiin taideprojekteihin kannattaa lähteä avoimin mielin, vailla liian tarkkaa kuvaa valmiista työstä. Tärkeintä on heittäytyä mukaan ja luottaa prosessiin!
Mixed media tarkoittaa suomeksi sekatekniikkaa ja nimensä mukaisesti kyse on erilaisten tekniikoiden yhdistämisestä. Tämä puutarha-aiheinen työ on tehty vanhalle kanvas –pohjalle, edellinen työ on poistettu osittain, mutta vanhan työn rippeet tuovat vain mukavaa rouheutta!
Taulussa on käytetty paljon erilaisia tekniikoita, mutta tekniikoiden määrä tai laatu ei työskentelyn kannalta ole oleellista. Tärkeämpää on uskaltaa kokeilla omia tarvikkeitaan rohkeasti. Voit käyttää akryylimaalien sijasta mistejä tai vesivärejä, lopputulos on varmasti erilainen, mutta kenties sitäkin hienompi!

Aloita työstämällä taustaa. Kanvas pohja kannattaa pohjustaa gessolla, jolloin väri ei imeydy kankaaseen. Voit käyttää pohjan kuviointiin esimerkiksi gelliplatea, tai erilaisia sabluunoita. Muista kuitenkin, että tausta jää taustalle, eikä sen ole tarkoitus olla pääosassa.

 

 

 

 

 

 

Ota seuraavaksi haluamasi sabluuna ja lisää värillistä tai valkoista kohopastaa sabluunan läpi irtonaiselle kartongille. Kohopastaa voit värjätä myös esimerkiksi akryylimaaleilla, kuten yllä olevassa kuvassa on tehty. Kohopastan kuivuttua, leikkaa kuvio irti ja kiinnitä se gel mediumilla pohjaan kiinni.

 

 

 

 

 

Ota seuraavaksi öljypastellit ja väritä kuvion ympäriltä. Kun käytät työssä sekä kylmiä, että lämpimiä sävyjä saat kuvion nousemaan esille taustastaan. Voit käyttää tummempia ja vaaleampia sävyjä varjojen luomiseksi.

 

 

Viimeistele työ metallinhohtoisilla akryyli glaze –maaleilla. Ne ovat läpikuultavia, mutta jättävät työhön metallin hohdon. Käytä samansävyisiä värejä kuin olet jo käyttänyt,ettei lopputulos muutu liian kirjavaksi.

 

Voit lisätä akryyli glaze –maaleja taustan lisäksi myös itse kuvioon. Kontrastia lisäämään voi kuvion reunat käydä läpi mustalla öljypastellilla.

 

 

Viimeistele työ levittämällä valkoista kohopastaa sabluunan läpi. Voit myös valuttaa vedellä laimennettuja akryylimaaleja tai gessoa työhön. Lopuksi työhön lisätään haluttu teksti. Teksti on ensin tulostettu ja sen jälkeen leikattu sopivan kokoisiksi paloiksi.

Ihanaa viikonloppua kaikille!