Harry Potter juhlat

Harry Potter juhlat

Meillä juhlittiin eilen Harry Potterin hengessä. Halloween meni jo, eikä kyseessä oikeastaan ollut pikkujoulutkaan tai mitkään lasten synttärit. Meillä juhlittiin, koska juhliminen on kivaa! Alunperin idea lähti liikkeelle siitä, että halusin kokeilla tehdä taikasauvoja. Katso täältä ohje Harry Potter taikasauvoihin.
Juhliin kuljettiin luonnollisesti tiiliseinän läpi, mutta siitä en muistanut napata kuvaa. Tiilet oli maalattu puuvillakankaalle, johon oli leikattu aukko kulkemista varten.
Harry Potter juhlat

Taikasauvojen jälkeen idea seurasi toistaan. Ompelin mustasta lakanasta viittoja, joihin kiinnitin Rohkelikon tunnuksen. Neuloin kaksi kaulahuivia, tietysti Rohkelikon väreissä. Askartelin lentäviä kynttilöitä. Hamstrasin oikeita kynttilöitä ja kultaa. Paljon kultaa!

Harry Potter juhlat

Mieheni sai tehtäväkseen hankkia kuivajäätä. Pitäähän Harry Potter juhlissa olla taikajuomaa! Kuivajää oli todella hyvä hankinta. Se toi kattaukseen upean Wau efektin ja näyttävyyttä. Emme lisänneet kuivajäätä elintarvikkeisiin vaan käytimme sitä vain efektinä. Kuivajään kanssa kannattaa olla varovainen, eikä se sovi lasten käsiteltäväksi.

Harry Potter juhlat

Padan alla oli valoista tehty “tuli”. Olisi hauskaa joskus kokeilla myös sellaista, että savun mukana huoneeseen leviäisi jokin mieto tuoksu. Se jäi tällä kertaa kokeilematta.

Harry Potter juhlat

Somisteeksi kaivoin esille kaikki vuosien varrella metsästä löytämäni peuransarvet. Kukkapurkkeina toimivat vanhat peltipurkit. Kynttilänjalka on lainassa vanhemmiltani. Leijuvat kynttilät on askarreltu kiinnittämällä ledi tuikkuun suikale leivinpaperia ja kiinnittämällä ne siimalla kattoon. Efekti pääsi oikeuksiinsa illan pimetessä.

Harry Potter juhlat

Ohjelmassa meillä oli tietenkin Harry Potter tietovisa. Aikuiset vastaan lapset. Arvaatte varmaan ketkä voittivat. Lapset tietenkin! Lisäksi harjoiteltiin taikasauvojen käyttöä ja tehtiin improna elokuvakohtauksia.

Harry Potter juhlat

Ruoka tehtiin nyyttäri periaatteella. Kaikki toivat teemaan sopivaa ruokaa muokanaan. Erittäin toimiva ratkaisu!

Harry Potter juhlat

Katso syötävien sipeppien ohje TÄÄLTÄ.

Harry Potter juhlat

Oli aivan mahdottoman hienot kekkerit.