Skräppäys – hippityttö
Niisk. Tänään on vietetty kevätjuhlia. Kaikilla lapsillamme vaihtuu opettaja ja nuorinkin siirtyy ensi syksynä esikouluun. Meillä ei enää ole päiväkoti-ikäisiä lapsia! Miten se on mahdollista, näin nuorilla vanhemmilla 😉 Ikäkriisin paikka!
Lasten kasvaminen on monella tapaa haikeaa. Päiväkodin loppumiseen ja opettajien vaihtumiseen liittyy surua ja ihmissuhteiden päättymistä. Ensimmäisten luokkien opettajat ovat tärkeitä ihmisiä lapsen elämässä. Päiväkodin tädit ovat viettäneet arkisin lapseni kanssa aikaa lähes yhtä paljon kuin minä. Yht äkkiä kaikki muuttuu. Se on raskasta pienille ihmisille. Se on raskasta myös vanhemmille. Vaikka haluaisin, en voi surra surua lapseni puolesta.
Onneksi kevät juhlaan kuuluu myös iloa ja vapaudentunnetta, jota aikuisena on enää hankala saavuttaa. Lapsilla on koko pitkä kesä aikaa. Kaikki tuntuu mahdolliselta!
Kesän keveyttä ja iloa halusin tuoda myös alla olevaan sivuun. Kuvasta heijastuu meidän Oilin ihana hippityttö olemus. Hän rakastaa liehuvia mekkoja ja hiukset pitää aina olla vapaana (koska ponihäntä ahdistaa). Hän on ihanan tyttömäinen, prinsessa joka pukee päälleen hörhelömekon ja kumisaappaat, eikä pelkää leikkiä poikien kanssa puissa kiipeilyä.

Poimin sivuun valokuvan tunnelman ja värit. Sassafrass lass on yksi suurimmista suosikeistani skräppäys tarvike valmistajissa. Yritystä ei sellaisenaan enää ole olemassa, mutta sitä luotsanneet Tim  and Beck suunnittelevat papereita ja muita tuotteita yhteistyössä eri yritysten kanssa.

Heidän paperinsa on aina hyvin värikkäitä ja siksi ehkä hieman hankalia käyttää. Aloitin tämän sivun työstämisen liimamalla valokuvan taakse kerroksittain tarroja ja paperisuikaleita. Niiden päälle levitin ohuen kerroksen gessoa ja sen kuivuttua kohopastaa sabluunan läpi. Pohjan kuivuttua värjäsin gessotetun alueen Pan Pastels- väreillä. Käytin värjäämiseen keltaisen, oranssin ja punaisen sävyistä Pan Pastels -väriä ja häivytin sävyjen erot niin, että sävy tummenee kohti valokuvaa. Lopuksi vielä leimasin kuvan taakse mustalla StazOn leimasin värillä. Tämä kiinnittää katsetta kohti kuvaa.

Koristeeksi käytin puupahvisia tarroja, joita asettelin kuvan reunoille. Kun svu oli valmis lisäsin kontrastia tiputtelemalla sivun päälle mustaa Indian ink -mustetta.

Mukavaa päivää sinulle!