Pääsiäismunien koristelu musteilla

Munien koristeluun tarvitset

  • Distress musteita,
  • steariinia tai mehiläisvahaa
  • lasipäisen nuppineulan
  • kynän
  • tuikkukynttilän
  • musteen levittimiä
  • pensseleitä
  • perfect pearls jauheita
  • alkoholimusteita

Kasta nuppineulan pää vesihauteessa sulatettuun steariiniin tai mehiläisvahaan ja maalaa sillä munan pintaan kuvioita. Värjää muna haluamallasi Distress musteen sävyllä ja jatka mehiläisvahalla koristelemista. Lisää uusi kerros Distress mustetta. Jatka kunnes olet saavuttanut haluamasi lopputuloksen. Vinkki! Etene vaaleammasta väristä tummempaan.

Voit myös lisätä munan pintaan perfect pearls kimalteita. Sulata steariini pois kynttilän liekin tai kuumailmapuhaltimen avulla, mutta varo polttamasta munan pintaa. Pyyhi sula streariini pois munan pinnasta. Alta paljastuvat eriväriset kerrokset!

Voit käyttää munien värjäämiseen erilaisia värejä. Kokeile esimerkiksi reaktiokangasvärejä tai elintervike värejä. Jotkut värit vaativat kiinnittyäkseen etikkaa. Hauskoja munia saa tehtyä alkoholimusteilla. Näiden värien ainoa haitta on suhteellisen voimakas haju. Muuten alkoholimusteilla värittäminen onnistuu helposti. Hauskoja hetkiä munien koristelun parissa!