Vuoden vedellessä viimeisiään, on ihan kiva katsoa taakse päin, mitä tuli tehtyä ja mistä te lukijat piditte eniten. Viime vuoden vastaavan postauksen pääsette lukemaan täällä.

Tammikuu 2018

Tammikuussa eniten luettiin postausta, jossa avasin bloggaajan tuloja vuonna 2017. Myös jakamani pari tipsiä onnelliseen parisuhteeseen kiinnosti teitä. Itse kuitenkin olin eniten fiiliksissä meidän Kioton matkasta, josta kirjoitin neljän postauksen verran. Ensimmäisessä postauksessa kerroin ensi tunnelmia Kiotosta, Toisessa postauksessa keskityin perinteisen Kaiseki illallisen teemoihin. Kaiseki oli elämäni mieleenpainuvin makuelämys, kokemus, johon en ihan heti halua uudestaan. Kolmannessa kerroin nähtävyyksistä, joista itselleni jäi erityisesti mieleen sammaltemppeli, jonne pääsee tutustumaan vain varaamalla ajan kirjeitse. Neljäs postaus oli hyvä tietää tyyppinen kokoelma note to self vinkkejä.

Helmikuu 2018

Helmikuussa teistä oli mielenkiintoista lukea ajatuksiani yrittäjyydestä. Helmikuussa 2019, tulee kuluneeksi 2,5 vuotta siitä kun allekirjoitimme kauppakirjat ja minusta ja miehestäni tuli yrittäjiä. Ehkä pitäisi kirjoittaa uusi katsaus, onko näkökulmam uuttunut, onko oppinut lisää vai mitä on vuoteen mahtunut yrittäjän näkökulmasta.

Koralaiset lihapullat ja flammkuchen olivat luettuja.

Maaliskuu 2018

Maaliskuussa iski mokkapalojen himo! Ja ei minkä tahansa mokkapalojen, vaan näiden wanabee mutakakku mokkapalojen. Luetuimpiin nousivat myös kaupallisessa yhteistyössä tekemäni Kikhernesosekeiton ja borssikeiton ohjeet.

Huhtikuu 2018

Huhtikuussa alkoi puutarhahulluus. Haaveilin omasta cottage gardenista ja puuhastelin kevättöiden parissa. Kävin myös 10-vuotiaan tyttäreni kanssa Barcelonassa. Matkaa fiilistellessä syntyi postaus lasten kanssa kaupunkilomalle matkaamisesta.

Toukokuu 2018

Toukuussa päästiin nauttimaan ensimmäiset teet pihalle. Sokeriton täytekakku oli sekä luetuin postaus, että kaupallinen yhteistyö Stevian kanssa. Oma suosikkini oli tämä “Nyt ryhdytään omavaraisiksi!” postaus, jossa olin jo valmis ryhtymään täysipäiväkseksi kaskinauriin kasvattajaksi. Näitä kuvia katsoessa tulee ikävä kasvukautta ja valoa.

Kesäkuu 2018

Majoneesista valmistettu raparperitäytekakku oli hitti. Rakastan raparperia ja majoneesin käyttäminen makeaan jälkiruokaan oli hauska haaste. Paljon luettiin myös vinkkejä keskikesän juhlaan. Ja luonnollisesti myös legenda helposta kasvimaasta kiinnosti kaikkia kanssa viljeliöitä.

Heinäkuu 2018

Heinäkuu oli lomakuukausi. Ja millainen loma se olikaan! Kotimaanmatkailu sai ihan uusia merkityksiä kun vietimme viikon upeassa mökissä Själön saarella. Olin ihan valmis jättämään kaiken taakseni ja aloittamaan uuden elämän saaristossa. Mökillä syntynyt perunapizza oli kuukauden suosituin postaus ja hyväähän se olikin! Kotimaanmatkailu kohteistamme toinen, Ähtärin eläintarha, oli myös luetuimpien juttujen joukossa.

Elokuu 2018

Kuva: Antti Raikunen

Elokuun postauksista itselleni merkityksellisin oli kertomus Kliffasta, 5600 hengen partioleiristä, jota olin tekemässä vuoden päivät. Partioleirit vievät usein noin puolet kesälomastani ja edeltävän vuoden aikana intensiivisimmillään saman verran aikaa kuin leipätyöni. Kaikki huipentuu kesäleiriin. Hullua? Kyllä. Hauskaa? Sitäkin enemmän.

Teitä lukijoita kiinnostivat kuitenkin eniten kesäkurpitsaohjeet.

Syyskuu 2018

Syyskuussa huomasin lopettaneeni vahingossa lihansyönnin. Liha ja kana onkin pysynyt poissa ruokavaliostani, mutta kalaa ja maitotuotteita en ole jättänyt. Tuoreista luumuista tehty juustokakku oli kuukauden luetuin ja kauneimman värinen leipomus. Suppilovahveropizza oli myös suosittu!

Lokakuu 2018

Lokakuussa herkuteltiin sienillä. Erityisesti tämä suppilovahverolasagne oli teidän ja meidän mieleemme. Paljon luettiin myös “Aitous on niin nähty” tekstiä ja ajankohtaista tekstiä yrittäjyydestä. Julkaisimme myös ensimmäisen podcastin ikinä.

Marraskuu 2018

Marraskuussa kerroin kuinka tohtori House diagnosoi minulle endometrioosin ja samassa sairastuvassa puhuttiin myös askartelu burnoutista ja kuinka siitä selvittiin. Kolmanneksi luetuin postaus oli Voihan vanhemmuus, jossa pohdittiin ihmisenä kasvamisen haasteita.

Joulukuu 2018

Joulukuussa blogissa alkoi joulukalenteri, joka oli sekä ihana tehdä, että välillä melko kuormittava. Etenkin kun ruudun tällä puolella on sairastettu sekä vatsatautia, että perinteisempää flunssaa. Moikon heijastavien lapasten arvonta oli ilmeisen kiinnostava, sillä se nousi jopa ikuisuuden luetuimpana olleen sokerittoman juustokakun ohi. Arvontojen lisäksi tykkäsitte Lohimoussekakun ohjeesta ja jälkiruokaideoista, myös meidän joulumenu kiinnosti.

Että sellainen vuosi. Monta syytä kiitollisuuteen. Monta kokemusta rikkaampana. Iloisena uuteen vuoteen!