Korealaiset lihapullat ovat mausteisia, makeita ja suolaisia. Ne pyöritellään possunjauhelihasta ja glaseerataan vaahterasiirappikastikkeella. Ohje on alun perin saatu What’s cooking Helsinki tapahtumasta, jossa suosikki tv-kokkini Nanna Kaikki äitini reseptit -blogista oli kokkaamassa. Vieraat saivat maistaa Nannan kokkaamia lihapullia ja mukaansa sai reseptinkin. Olen sen jälkeen aina välillä palannut näihin lihapulliin.

Tosin, koska kykyni noudattaa ohjeita on ameeban tasolla, olen muokannut lihapullataikinaa varmaan joka ikinen kerta. Joukkoon on lurahtanut niin Srirachaa kuin sweet chili soossiakin. Mä myös usein teen lihapullat kokonaan ilman korppujauhoja ja kananmunaa. Eli kun tätä nyt oikein miettii, niin välillä tuo alkuperäinen resepti on oikeastaan ihan vaan kaukainen inspiraationlähde. Mut eikö parhaat reseptit just ole sellaisia, jotka inspiroi varioimaan ja kokeilemaan?

Onko teillä suosikki lihapullareseptiä? Vai teettekö ylipäätään lihapullia reseptin kanssa?

Korealaiset lihapullat | lihapulla | aasialainen ruoka

Korealaiset lihapullat

25 lihapullaa

500g possunjauhelihaa
2 kevätsipulia varsineen silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl gochjang chilitahnaa
1/2 dl panko-korppujauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 muna

Pintaan:
glaze
0,5 dl vaahterasiirappia
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl soijaa
1/2 dl seesaminsiemeniä
2 kevätsipulinvartta

Vaivaa lihapullataikinaa yhdistämällä kaikki aineet sekaisin. Muotoile uunipellille keskikokoisia pullia ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Ennen tarjoilua kierittele pullat glazessa, jonka jälkeen voit kuumentaa ne myös pannulla (tai uunissa) uudelleen, mikäli olet tehnyt pullat jo aiemmin. Ripottele seesaminsiemenet ja kevätsipulinvarret lihapullien päälle.

Korealaiset lihapullat | lihapulla | aasialainen ruoka

Italialaisten lihapullien ystäville suosittelen lihapullapataa.

Jos sua taas kiinnostaa aasialaiset pullat, mutta liha ei maistu, niin kokeile Linssi koftaa.