Juhannuksen herkut. Moni viettää juhannuksen mökillä, jossa ruuan laittoon on rajalliset mahdollisuudet. Kovin monimutkaisia ruokia tulee harvoin tehtyä, vaan tärkeintä on hyvä maku ja mutkattomat valmistelut. Itse suosin ruokia, jotka voi osittain valmistaa jo etukäteen ja viimeistellä grillissä. Toisaalta myös vieraiden kanssa yhdessä kokkaaminen on hauskaa puuhaa.

Kokosin tähän omat Juhannuksen herkut, toivottavasti niistä löytyy myös sinulle sopivia ohjeita!

Juhannuksen herkut – suolaista

Ehkä koko kesän parhaat kolaribsit

Kolaribsit eli kokiksessa keitetyt ja kolakastikkeella glaseeratut ribsit muodostuivat tämän kesän ykkösreseptiksi, ainakin jos jälkikasvulta kysytään.

Grillattu karitsankare ja savustetut uudet perunat

Grillattu karitsankare on helppo ja taivaallisen hyvä valinta. Lihaa voi marinoida hetken tuoreissa yrteissä ja oliiviöljyssä. Liha säilyy mehukkaana kun suolan ripottelee pintaan vasta juuri ennen grillausta.

Juhannuksen herkut | juhannusruoka | juhannus | mökkiruoka | grillaus Juhannuksen herkut | juhannusruoka | juhannus | mökkiruoka | grillaus

Grillatut kanavartaat ja kukkakaali

Helpolla pääsee kun lohkoo kasvikset krouveiksi lohkoiksi, halutessaan marinoi ja sen jälkeen grillaa. Grillissä kypsyvät lähes kaikki kasvikset, kannattaa rohkeasti kokeilla tuttuja ja vähän tuntemattomampia. Kaalit ovat erinomaista grilliruokaa. Kukkakaalin lisäksi kannattaa kokeilla varhaiskaalia.

Herkulliset hodarit ja raparperichutney

Inkiväärillä ja chilillä maustettu Raparperichutney sopii juuri hyvin grillimakkaroiden seurana ja antaa hodareihin mukavaa potkua. Kannattaa kokeilla!

Juhannuksen herkut | juhannusruoka | juhannus | mökkiruoka | grillaus

Vietnamilaiset kesärullat ja 3 dippiä

Vietnamilaiset kesärullat ovat raikkaita, rapsakoita ja täydellisen koukuttavia. Niiden juju on herkullisissa kastikkeissa, joihin rullat dipataan. Kesärullien valmistaminen vie hieman aikaa, mutta sujuu mukavasti yhdessä tehden.

Kvinoasalaatti linsseillä, herneillä, mintulla ja haloumijuustolla

Kvinoasalaatti linsseillä, herneillä, mintulla ja haloumijuustolla on ihana kesäsalaatti. Haloumi on herkullinen lisä salaattiin, rapsakaksi paistettuna se tuo mukavaa suolaisuutta ja hauskaa tekstuuria.

Hyvä paella ohje

Paella on yksi perheemme kesäsuosikeista. Siitä tykkäävät kaikki ja se valmistuu mukavasti ulkona suuressa muurinpohjapannussa. Teemme yleensä niin, että pilkomme kaikki aineet valmiiksi, kokoamme ne suureen koriin ja viemme ulos. Sitten raaka-aineet vaan lisätään pannulle sopivassa järjestyksessä ja syödään kun kaikki on kypsää.

Juhannuksen herkut | juhannusruoka | juhannus | mökkiruoka | grillaus

Juhannuksen herkut – makeaa

Grillatut nektariinit

Grillatut nektariinit on helppo grillauksen lomassa syntyvä jälkkäri. Koska grillaus entisestään korostaa niiden luontaista makeutta, ei lisättyä sokeria välttämättä tarvitse ollenkaan. Tarjoilin nektariinit vanilialla ja hunajalla maustetun ranskankerman ja paahdettujen manteleiden kanssa.

Lakritsimutakakku

Lakritsimutakakku maistuu suklaalle ja lakritsille. Koostumukseltaan se on ihanan tahmea ja pehmeä. Ja parhaalta Lakritsimutakakku maistuu kun jaksaa antaa vetäytyä rauhassa. Eli toisin sanoen ihan älyttömän hyvä kesäjuhla jälkkäri jonka voi rauhassa tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi tai sitten voi tehdä niin kuin me, eli leipoa kakun kotona ja pakata mukaan mökille.

Juhannuksen herkut | juhannusruoka | juhannus | mökkiruoka | grillaus Juhannuksen herkut | juhannusruoka | juhannus | mökkiruoka | grillaus

Pavlova

Joskus on tarvetta herkuille, jotka voi valmistaa ennakkoon. Pavlova sopii siihen mainiosti. Se on helppo tehdä, eikä kärsi siitä, että valmistat sen jo edellisenä päivänä. Täytä marenki kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua ettei se kostu.

Raparperi- mansikkajuustokakku

Juhannuksena voi herkutella vaikka tällä helpolla ja herkullisella Raparperi -Mansikkajuustokakulla. Kakkua ei tarvitse paistaa, joten sen tekeminen onnistuu vaikka mökillä. Juustokakku kannattaa tehdä edellisenäpäivänä, jolloin se saa rauhassa hyytyä.

Raparperitäytekakku

Raparperitäytekakku on ihanan mehevä ja yllättävän helppotekoinen, sillä pohjan aineet vain sekoitetaan yhteen. Pientä haastetta tuo täytteeseen tehtävä raparperitahna, mutta kaiken kaikkeaan kakku on vaivan väärti. Majoneesilla leivottu kakku on mehevä ja maistuva. Mistään ei arvaisi, että siihen on toden totta käytetty majoneesia.

Juhannuksen herkut – muut

Lakulimppu

Limppu oli helppo tehdä, sillä käytännössä aineet vain sekoitetaan keskenään ja annetaan kohota. Paistoin limpun kotona ja pakkasin sen leivinpaperissa mukaan mökille. Pieni tekeytyminen leipomisen ja syömisen välillä vain paransi limpun makua, joten suosittelen leipomaan limpun päivää tai paria aikaisemmin kun se on tarkoitus nauttia.

Banaaniletut

Nosta mökkiaamiainen nextille levelille. Nämä herkulliset, gluteiinittomat banaaniletut syntyvät kädenkäänteessä.

Juhannuksen herkut | juhannusruoka | juhannus | mökkiruoka | grillaus