Joskus on tarvetta herkuille, jotka voi valmistaa ennakkoon. Pavlova sopii siihen mainiosti. Se on helppo tehdä, eikä kärsi siitä, että valmistat sen jo edellisenä päivänä. Täytä marenki kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua ettei se kostu.
Pavlova

Pavlovan eli marenkitortun tekeminen on sen verran helppoa, ettei se juuri ohjeita kaipaa! Tärkeintä on, että munat ovat huoneenlämpöisiä. Silloin marenki sitoo kunnolla ilmaa ja siitä tulee kuohkeaa.

Tarvitset:
4 kananmunan valkuaista
2 1/2 dl hienoa sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa

Kuumenna uuni 125 asteiseksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa kun pystyt pitelemään sitä ylösalaisin pääsi yläpuolella. Sekoita joukkoon maissitärkkelys ja sokeri. Vatkaa seosta kunnes se on kiiltävää ja kovaa. Lisää lopuksi etikka.

Levitä seos pellille. Minä tein marengista kaksi suorakaiteen muotoista levyä, jotka sain mahtumaan yhdelle pellille. Voit muotoilla marengista myös ympyröitä. Kypsennä marenkia uunin ala tasolla noin 1,5 tuntia. Anna jäähtyä ja jähmettyä rauhassa. Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua!

Täytteeksi tarvitset kermaavaahtoa ja marjoja. Tämä ei voi olla kuin hyvää.

Pavlova

Miten on, oletteko te marengin ystäviä?

Terkuin, Minna