Hyvä paella ohje

 

Hyvä paella ohje on kesäpäivän pelastus, joten laita ohje talteen!

Paella on yksi tämän kesän hittejä perheessämme. Siitä tykkäävät kaikki ja se valmistuu mukavasti ulkona suuressa muurinpohjapannussa. Teemme yleensä niin, että pilkomme kaikki aineet valmiiksi, kokoamme ne suureen koriin ja viemme ulos. Sitten raaka-aineet vaan lisätään pannulle sopivassa järjestyksessä ja syödään kun kaikki on kypsää. Valmiiksi pilkottujen osien lisääminen tuo mieleen television kokkausohjelmat. Mutta ruoka on toisaalta myös niin hyvää, että se pärjäisi missä tahansa Masterchef mittälössä!Jokaisella meistä on eri lempiaines. Yksi tykkää katkaravuista, yksi kanasta, yksi simpukoista ja yksi chorizo-makkarasta. Onneksi, silloin jokainen saa enemmän sitä mistä erityisesti tykkää!

Päivän tilitys osuus:
Paellaa ei eksoottisten raaka-aineittensa puolesta mielletä välttämättä lapsiperheen ruuaksi.

Olen aina ollut tarkka lasten syömisestä. Nimenomaan siltä kantilta, että kaikkea syödään ja maistetaan. Kaikesta ei tarvitse tykätä, mutta kaikki syövät samaa ruokaa. Kuulun siihen ihmisryhmään, jonka mielestä lasten listat pitäisi kieltää ja ruveta tarjoamaan lapsille puolikkaita annoksia. Perheessämme syödään aniharvoin nakkeja, ranskalaisia tai eineslihapullia, ne ovat sairaspäivänsapuskaa. Sellaista mitä syödään kun kukaan ei oikeasti jaksa laittaa ruokaa, miksi siis ravintoloissa opetetaan, että kyseinen ruoka on “pikkuisenparempaaruokaa”? Tai parempi kysymys lienee miksi maksaisin 7 euroa lasten annoksesta, jonka kykenen kotona tekemään 38 asteen kuumeessa toinen puoli halvaantuneena? Onko huonossa ravintolatarjonnassa oikeasti kyse lapsiperheiden vaatimuksista joihin on vastattu vai siitä, että ollaan jämähdetty listojen kanssa 80 -luvulle.

Lasten ruokailusta voisin kirjoittaa pidempäänkin. Olen niin monen monta kertaa törmännyt siihen että aikuinen päättää lapsen puolesta mistä hän tykkää tai on tykkäämättä. Oletetaan, että lapsen maku on jotakin eikä anneta lapsen kokeilla, eikä kehittää makuaistiaan. Ehkäpä vielä kirjoitan aiheesta pitemmänkin postauksen, nyt siihen paellan ohjeeseen!

Hyvä paella ohje

Hyvä paella ohje

Paellaan tarvitset:
 
2 kanan rintafilettä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
2 tomaattia
150 g chorizo-makkaraa
500 g simpukoita kuorineen
4 valkosipulin kynttä murskattuna
1 keltainen sipuli paloiteltuna
3 dl arborio-riisiä
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl tulista paprikajauhetta
2 dl valkoviiniä
4-5 dl kanalientä
250 g (jätti)katkaravunpyrstöjä (mielellään raakoja)
1  paprika
persiljapuntti
1 sitruuna
Kuumenna oliiviöljy pannussa. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää kana ja paistele kypsäksi. Siirrä pannun reunoille odottamaan. Lisää kuutioitu chorizo ja paista muutama minuutti. Lisää pieneksi pilkottu paprika ja paista hetkinen.
Lisää riisi ja paista öljyssä käännellen muutama minuutti. Lisää suola ja pippuri, paprika ja kurkuma. Lisää kuutioiksi pilkotut tomaatit ja kääntele hyvin pannulla. Lisää kasariin viini ja hämmennä kunnes neste on haihtunut. Lisää kanaliemi osissa koko ajan hämmentäen.  Kun riisi on lähes kypsää lisää simpukat, katkaravunpyrstöt ja herneet ja kääntele parin minuutin ajan, kunnes äyräiset ovat kypsyneet. Ripottele päälle persiljaa. Tarkista maku. Leikkaa sitruunasta 1/3 ja purista paellan sekaan. 

Alkuperäinen ohje täältä.

Hyvä paella ohje

 

Oletteko te jo tehneet paellaa? Mikä on teidän suosikki ruokanne, sellainen joka valmistuu näppärästi myös pihalla?

Mukavaa päivää sinulle!