Kvinoasalaatti linsseillä, herneillä, mintulla ja haloumijuustolla on ihana kesäsalaatti. Haloumi on herkullinen lisä salaattiin, rapsakaksi paistettuna se tuo mukavaa suolaisuutta ja hauskaa tekstuuria.

Kvinoasalaatti | salaatti | kasvisruoka | suurikeittokirjahaaste | ruokablogi | resepti

#Suurikeittokirjahaaste

Kuten edellisessä postauksessani kerroin, olen päättänyt kokata vähintään yhden reseptin jokaisesta omistamastani keittokirjasta. Kvinoasalaatti linsseillä, herneillä, mintulla ja haloumijuustolla on ensimmäinen virallinen resepti suuressa keittokirja haasteessa. Valitsin kirjaksi Katie Quinn Daviesin What Katie Ate -Recipes and other bits and pieces keittokirjan, jonka olen omistanut jo jokusen vuoden ja itseasiassa tästä kirjasta olen kokkaillut aikaisemminkin. Esimerkiksi tekemäni friikkipirtelö on saanut inspiraationsa kirjan sivuilta löytyvästä pavlovasta.

Kuulin kirjasta ensimmäisen kerran Glorian ruoka ja viinilehdestä. Lehden jossain jutussa ihmiset jakoivat lempireseptejään ja yksi resepteistä oli tämän kirjan kurpitsatortelliini. Kokeilin reseptiä, ihastuin ja tilasin kirjan omakseni. Kirja on visuaalisesti silmää miellyttävä, paljon ihania isoja kuvia. Fiiliskuvia, raaka-ainekuvia ja houkuttelevia ruokakuvia. Paikoittain kirja on vähän sekava, mutta silti ihana. Tekee mieli kokeilla useitakin reseptejä samaan syssyyn (ja jopa vähän houkuttaa oma keittokirja). Tykkään isosti. Alla pieni esittely kyseisestä oppaasta.
Kvinoasalaatti | salaatti | kasvisruoka | suurikeittokirjahaaste | ruokablogi | resepti

Kvinoasalaatti linsseillä, herneillä, mintulla ja haloumijuustolla

Tarvikkeet:

2,5 dl linssejä, värillä on väliä keltaiset muhjaantuvat, vihreät pysyvät paremmin muodossaan
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
suolaa ja pippuria myllystä
5 dl kvinoaa, hyvin huuhdeltuna
pakaste herneitä
Haloumijuustoa
sitruuna, mehu ja kuori
kirsikkatomaatteja
ruoho- tai kevätsipulia
tuoretta minttua

Tee näin:

Keitä linssit ohjeen mukaan, kunnes ne ovat kypsiä, mutta vielä napakoita. Itse käytin tässä keltaisia linssejä, jotka hajosivat, vaikka yritin olla keittoajan kanssa tarkka. Belugalinssit esimerkiksi toimisivat tässä salaatissa mainiosti. Huuhtele linssit kylmän veden alla, siirrä salaatti kulhoon ja lisää oliiviöljy, viinietikka ja suolaa ja pippuria.

Huuhtele kvinoa kunnolla ja anna sen kuivua sihvilässä ennen kypsentämistä. Paahda kvinoaa hetki kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes tuoksu muuttuu pähkinäiseksi. Lisää vesi (1l) ja anna kiehahtaa, laske lämpötilaa ja anna kvinoan kiehua matalassa lämpötilassa 10 -15 minuuttia, kunnes vesi on haihtunut. Tarkkaile kypsymistä, sillä kvinoa on parhaimmillaan al dentenä. Huuhtele kylmällä vedellä ja lisää linssien joukkoon.  Minun salaattini oli pääruoka kuudelle hengelle, mutta saat helposti pienemmän annoksen puolittamalla kvinoan määrän.

Laita pieneen kattilaan vettä kiehumaan. Lisää kiehuvaan veteen herneet, anna kiehahtaa, valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja lisää salaatin joukkoon.

Viipaloi haloumijuusto ja paista sitä tilkassa oliiviöljyä molemmin puolin, kunnes se on saanut väriä. Pirskota päälle sitruunamehua. Pilko kuutioiksi ja lisää salaattiin tomaatin, ruohosipulin, mintun ja raastetun sitruunan kuoren kanssa. Maista suolalla ja pippurilla. Voit vielä lopuksi lisätä tujauksen oliiviöljyä, jos tarvis.

Kvinoasalaatti | salaatti | kasvisruoka | suurikeittokirjahaaste | ruokablogi | resepti Kvinoasalaatti | salaatti | kasvisruoka | suurikeittokirjahaaste | ruokablogi | resepti

Jos ja kun innostutte keittokirjahaasteesta, niin linkatkaa toki mulle. Blogissa, facebookissa tai Instassa. #suurikeittokirjahaaste