Aasialainen nuudelisalaatti on raikas lisuke grilliruualle. Herkullisessa salaatissa maistuu inkivääri, chili ja korianteri.

Aasialainen nuudelisalaatti | riisinuudeli | tofu | salaatti

Jaahas, arki on taas täällä. Lasten koulut alkavat ensi viikolla, työt on jo hyvässä vauhdissa. Olen samaan aikaan sekä ilahtunut arjen alkamisesta, että hieman vielä tokkurassa rytmien suhteen. Blogin kirjoittaminen tuntuu kankealta, rutiini puuttuu. Työhön tarttuminen on haastavaa, vaikka se tuntuukin hyvältä ja motivoivalta. Rehellisiä käynnistymisvaikeuksia siis.

Lähes koko heinäkuu meni lomaillessa. Ajelehtiessa, eräänlaisessa loma kuplassa eläessä. Ei huolta huomisesta jne. Ja nyt pitäisi taas tarttua toimeen, ennakoida, kehittää ja suunnitella tulevaa. Olen kuitenkin antanut itselleni hieman aikaa. Vielä tämän viikon saan totutella hitaasti muuttuneeseen elämän rytmiin. Tänään voi vielä elää hetkessä, antaa arjen soljua omalla painollaan, nauttia aamukahvista terassilla ja hiljaisesta talosta.

Hiljaisuus tässä talossa loppuu nimittäin koulujen alkuun. Silloin aamut muuttuvat säntäilyksi, sukkaparien etsimiseksi ja hoputtamiseksi. Pakko ehtiä bussiin. Jos et nyt lähde, joudut polkemaan kouluun asti. Mene jo!

Mutta hetken vielä voin tuijotella kahvikuppiin ihan rauhassa, ilman kiirettä.
Aasialainen nuudelisalaatti | riisinuudeli | tofu | salaatti

Aasialainen nuudelisalaatti on peräisin What’s cooking Helsinki -tapahtumassa, jossa reseptin jakoivat kokkailunsa ohessa Liemessä Jenni ja Viimeistä murua myöten Saara. Säästän aina kaikki hyväksi havaitsemani reseptit, joista kokkaan sitten kun. Ja kas, se sitten kun suvaitsi vihdoin saapua! Meille oli tulossa ystäviä kylään ja halusin tehdä jotain melko simppeliä ja mausteista, mutta kuitenkin raikasta. Moni ei uskoisi, että uskomattoman epäorganisoidusta habituksestani huolimatta minulla on melkoinen muisti, joten tiesin, omistavani jonkinmoisen aasialaisen nuudelisalaatin ohjeen, jota olin joskus maistanut ja hyväksi todennut. Joten pienen tuumailun jälkeen minulla oli resepti käsissäni.

Aasialainen nuudelisalaatti | riisinuudeli | tofu | salaatti

Aasialainen nuudelisalaatti

100g vermicelli riisinuudeleita
2 raastettua porkkanaa
1 kurkku
1 kevätsipuli
tuoretta korianteria
tuoretta minttua

salaatinkastike:
2 rkl soijakastiketta
2 limen mehu ja kuori hienoksi raastettuna
1 valkosipuli hienonnettuna
3 cm pala hienoksi raastettua inkivääriä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesamiöljyä
2 tl ruokosokeria
1 hienonnettu punainen chili

Lisäksi:
1dl Rouhittuja suolapähkinöitä

Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset. Raasta porkkanan karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kurkku ohuiksi tikuiksi. Keitö nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele riisinuudelit kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Lisää salaatinkastike salaattiainesten joukkoon ja sekoita huolellisesti. Viimeistele suolapähkinöillä ja tarjoile rapeaksi paistetun tofun kanssa.

 

Kokeile myös kvinoasalaattia!