Kolaribsit eli kokiksessa keitetyt ja kolakastikkeella glaseeratut ribsit muodostuivat tämän kesän ykkösreseptiksi, ainakin jos jälkikasvulta kysytään. Teimme näitä kesällä muutamaan otteeseen ja aina tulos oli yhtä hyvä. Eli ohjeella on hankalaa epäonnistua. Toisaalta 3 litraa kokista tuntuu niin överiltä, ettei näitä montaa kertaa tohdi tehdä kesän aikana.

Grillikausihan ei ole ohi, ennen kuin ensilumi sataa maahan vai miten se menikään. Joten vielä ehtii hyvin grillata muutamat kolaribsit. Kolaribsien kanssa voi tarjota grillattuja vihanneksia, tällä kertaa me söimme broccoliinia. Broccoliini on hybridi, eli parsakaalista ja härmekaalista risteytetty kasvis. Maku on hyvin parsakaalimainen, mielestäni sangen mukava uusi tuttavuus.

Pääsin tässä taannoin maistamaan myös toista hybridikasvista, joka oli ruusukaalin ja lehtikaalin risteytys ja se vasta olikin hyvää. En vain ole sitä omista lähikaupoistani toistaseksi löytänyt. Mielenkiintoisia nämä uudet kasvikset. Mitähän sitä seuraavaksi keksitään? Kurpitsapapu?

Oletteko te maistaneet hybridikasviksia? Mitä mieltä olette?

kolaribsit

Kolaribsit

noin 3 l Coca-Colaa
1,5 kg maustamattomia possun ribsejä

Glaseerauskastike

Lihan keitinlientä
tomaattipyreetä
Dijon-sinappia
chipotle kastiketta
suolaa
pippuria

Keitä ribsejä Coca-Colassa noin 1,5 tuntia. Ja anna jäähtyä liemessä.

Valmista glaseerauskastike. Siivilöi reilu litra keitinlientä erilliseen kattilaan ja anna kiehua ilman kantta kunnes liemi paksuuntuu. Kun liemi on siirappimaista nosta se pois levyltä ja sekoita joukkoon makuaineet. Tein maustamisen mutu tuntumalla, joten suosittelen, että teet samalla tavalla.

Kuumenna grilli ja nosta huoneenlämpöiset lihat grilliin. Sivele glaseerauskastiketta ribsien pinnalle ja grillaa kummaltakin puolelta glaseerauskastiketta lisäten. Kypsää lihaa ei tarvitse kauaa grillata.

Kasvikset grillaantuvat nopeasti lihan mukana, mutta varo kärventämästä kumpakaan. Itsehän en siinä aivan onnistunut, mutta herkullista tämä oli yhtä kaikki.

Lisää grillausvinkkejä löydät täältä.