Kvinoa -kukkakaalisalaatti on nopea ja maistuva salaatti, jonka voi nauttia sellaisenaan tai sitten lisukkeena vaikka kalalle. Minun täytyy myöntää olleeni todella ennakkoluuloinen kvinoaa kohtaan. Olen syönyt sekä todella hyvää, että en niin hyvää kvinoaa ja jotenkin olin mielessäni kallistunut sen puoleen, että jos itse lähtisin valmistamaan kvinoaa, niin päätyisin siihen ei hyvään loppu tulokseen.

Ruokakuvauskurssilla kuitenkin sain maistaa herkullista kvinoasalaattia ja rohkaistuin sitten kokeilemaan kvinoan keittelyä itsekin. Kvinoa -kukkakaalisalaatti onnistui yli odotusten, joten ehkä jatkossa laittaisin kvinoaa suhteessa enemmän kaikkeen muuhun, vaikka herkullista salaatti oli näinkin. Erityisesti kun löysin kaupasta niin kauniita kukkakaaleja!

Ja siitä se sitten lähti. Kun muutaman kerran olen nyt valmistanut sangen hyvin onnistunutta kvinoaa, täytyy myöntää, että rankkaan sen maussa riisin ylä puolelle. Hauskaa murtaa omia ennakkoluulojaan näin aikuisiällä! Kuka tietää mihin sitä seuraavaksi uskaltautuu tarttumaan?

Mitä mieltä te olette kvinoasta? Entä onko teillä kummallisia “pidän tästä, mutta en varmaan itse osaa valmistaa sitä” ennakkoluuloja?

kvinoa -kukkakaalisalaatti

kvinoa-kukkakaalisalaatti

Kvinoa-kukkakaalisalaatti

2 dl quinoaa
3 dl kasvislientä
2 pientä kukkakaalia
3 rkl öljyä
muutama timjaminoksa
1 tl (sormi)suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
200 g vuohenjuustoa
2 dl paahdettuja macadamia- ja cashewpähkinöitä
6 dl vuonankaalia
1 persikka
Kastike

3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl juoksevaa hunajaa
0,5 tl sormisuolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
Huuhtele quinoa huolellisesti tiheässä siivilässä kylmällä vedellä. Jätä quinoa valumaan siivilään noin 15 min. Ravistele siivilää valutuksen aikana, niin saat kaiken veden pois. Huuhtominen on tärkeää, sillä kvinoan pinnalla on kitkerän makuista saponiinia, joka poistuu huuhtelun ansiosta

Kiehauta kasvisliemi kattilassa.

Paahda valutettua quinoaa kuivalla, kuumalla pannulla n. 1 min tai kunnes quinoa paahtuu hieman ja se alkaa tuoksua pähkinäiseltä. Kaada paahdettu quinoa kasvisliemeen. Anna kiehua hiljalleen osittain kannen alla miedolla lämmöllä n. 15 min. Katso tarkka keittoaika pakkauksen kyljestä, eri valmistajien keittoajat vaihtelevat.

Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Irrota kukkakaali nupuiksi. Paista kukkakaali pannussa öljyssä timjamin kanssa rapsakaksi, n. 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Lohko persikka.

Laita kvinoa kulhoon. Lisää joukkoon kukkakaalit ja kastike. Sekoita hyvin. Lisää juusto. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Lisää juusto, pähkinät, vuonankaali ja persikat salaattiin.