Mökki saaristossa tarjosi upeat puitteet ihanalle lomalle. Villa Juthamn oli täydellinen valinta meille, jotka halusimme samassa paketissa luksusta ja paljon luontoa.

Mökki saaristossa | mökkiloma | vuokramökki | Villa Juthamn

Själö

Mökki sijaitsee Själössä, Ulkosaaristossa ja sinne kuljetaan kahdella yhteysaluksella. Kulkeminen yhteysaluksilla on helppoa ja ilmaista, paikka pitää vain varata etukäteen soittamalla. Saarella asutaan vakituisesti kolmea taloa, jonka lisäksi on mökkejä. Jokaisella on kuitenkin oma rauhansa, eikä muihin ihmisiin oikeastaan törmää muuta kuin yhteisaluksen tullessa ja mennessä. Mökin talonmiehen hommia hoitaa saaressa vakituisesti asuva Birgit, joka erittäin ystävällisesti auttoi ja neuvoi ongelmien ilmetessä. Kuten tilanteessa, jossa Helmi koiramme yllättäin sairastui ja piti päästä nopeasti mantereelle eläinlääkäriin.

Själö on melko pieni saari ja sen kaikki tiet on hetkessä kuljettu läpi. Etenkin kun koko saaren pohjoispää on yksityisaluetta. Olimme kuitenkin vuokranneet mökin lisäksi pienen peräprutkun käyttöömme, jolla sitten laajensimme reviiriämme merellä.

Själössä itsessään ei ole mitään varsinaisia palveluita, tosin ystävällinen tilanomistaja myi meille uusia perunoita ja mansikoita. Kauppaan pitää lähteä joko omalla veneellä tai yhteysaluksella. Yhteysaluksella kauppa reissusta tuli sellainen 6 tunnin pläjäys, josta 4 tuntia kului matkoihin. Yhteysaluksella on mahdollisuus päästä kauppaan kahtena päivänä viikossa, tiistaisin ja torstaisin. Lähin kauppa olisi sijainnut Ahvenanmaan puolella, noin 3 kilometrin mittaisen selän toisella puolella. Me emme lähteneet pikku peräprutkulla aavaa ylittämään. Eikä kauppareissua kannata ihan pelkän unohtuneen maitotölkin takia tehdäkkään.

 

Mökki saaristossa | mökkiloma | vuokramökki | Villa Juthamn Mökki saaristossa | mökkiloma | vuokramökki | Villa Juthamn Mökki saaristossa | mökkiloma | vuokramökki | Villa Juthamn

Mökki saaristossa

Mökki itsessään oli ihana. Vaalea, viihtyisä, toiminnallinen ja kaunis. Mökissä oli täydellinen tasapaino mökkeilyn, fasiliteettien ja sijainnin suhteen. Mökki sijaitsi korkealla ranta kalliolla, mistä laskeutuivat portaat rantasaunalle. Kummassakin, sekä mökissä, että saunalla ovat upeat suuret terassit, joista aukeaa näkymä merelle. Rannassa on laituri, jossa syvyys riittää ilmeisesti isommankin veneen rantautua. Lapset hyödynsivät syvyyttä uimahyppyihin.

Mökille pääsee helpoiten yhteysaluslaiturilla veneellä. Auto on jätettävä noin 300 metrin päähän kallioiden toiselle puolelle, josta mökille saavutaan pientä polkua myöten. Korkeus erot ovat valtavia. Tavarat saa kuitenkin näppärästi kulkemaan veneellä, kuljetuspalvelu kuului mökin vuokrahintaan. Lähimmät naapurit olivat noin 300 metrin päässä, mutta emme viikon reissun aikana tavanneet heitä. Toisin sanoen Villa Juthamn tarjosi meille täydellisen oman rauhan ja yksityisen saaristo kokemuksen.

Vaikka mökki oli upea ja hyvin varusteltu, oli silti helppo päästä mökki tunnelmaan. Rantasauna lämpesi puilla ja vesi lämmitettiin padassa. Sisälle mökkiin tulee kylmävesi ja mökillä on ulkokautta kuljettava erittäin siisti kompostikäymälä. Mökiltä löytyy astianpesukone, muttei televisiota.

4 makuuhuonetta, kolme mökissä ja yksi saunakamarissa (parivuode, 2x yksittäinen vuode ja kerrossängyt neljälle mitkä mitoitettu aikuisille). Avoin keittiö, ruokailuhuone ja olohuone. Täysin varusteltu keittiö missä sähköliesi kiertoilmauunilla, jääkaappi-pakastin, mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin ja tiskikone. Hanasta juokseva kylmä vesi kaivosta. Huvilalla on ruokailuastiasto 10:lle hengelle ja lisäksi löytyy lapsille omia astioita, syöttötuoli, potta sekä vauvan matkasänky. Talon keskellä oleva takka toimii niin lämmön- kuin tunnelmanluojana.

Mökki saaristossa on varmasti monen unelma. Me olemme onnellisia, että pääsimme viikoksi lainaamaan Villa Juthamnia ja kokemaan saariston! Kannattaa lukea Telegraphin mielenkiintoinen juttu mökin rakennusprosessista.

Mökki saaristossa | mökkiloma | vuokramökki | Villa Juthamn   Mökki saaristossa | mökkiloma | vuokramökki | Villa Juthamn

Parasta tässä lomassa oli kuitenkin se, että täällä keskellä ei mitään, vailla mitään kotoa tuttuja virikkeitä, kävi niin hullusti, ettei kukaan lapsista kertaakaan valittanut, ettei ole mitään tekemistä! Nyt varmaan ymmärrätte miksi mä olin jo muuttamassa tänne.

Mökki saaristossa | mökkiloma | vuokramökki | Villa Juthamn