Ähtärin eläintarha tarjoaa elämyksiä ja pettymyksiä.

Ähtärin eläintarha | ähtäri | Hotelli mesikämmen | kotimaan matkailu Ähtärin eläintarha | ähtäri | Hotelli mesikämmen | kotimaan matkailu

 

Voihan Ähtäri! En tiedä mistä aloittaisin tai mitä kertoisin, joten kerron teille ensin pandoista. Olen suuri pandafani. Nuorena minulla oli WWF:n tunnuksella koristeltu panda paita ja kannoin huolta pandojen tulevaisuudesta. Nykyisin katson mielellläni internetin hauskoja videoita pandoista. Miellellään vauva pandoista. Kannan edelleen huolta pandojen tulevaisuudesta, mutta olen ollut liian laiska perehtymään Kiinan pandapolitiikan kiemuroihin.

Olen seurannut uutisointia Suomen pandoista, Lumista ja Pyrystä, ja kun töiden puitteissa oli pakko lähteä Seinäjoelle, ymppäsin samaan pienen panda seikkailun. Viime Ähtärin käynnistä on kulunut jo useampi vuosi, joten ajattelin, että mikä jottei. Menkäämme Ähtäriin! Oman seikkailullisen elementin reissuumme toi autottomuus, erityisesti mieheni on vannoutunut yksityisautoilija. Vakuutin kuitenkin, että kaikki tulisi sujumaan hyvin. Onhan mummonikin selvinnyt koko elämänsä ilman autoa ja hänellä sentään oli mökki Sysmässä.

Pakkasimme siis kimpsumme ja kampsumme ja hyppäsimme junaan kohti Seinäjokea. Mikä oikeasti on järki ratkaisu, junalla matka sujuu huomattavasti nopeammin kuin autolla. Seinäjoelta matkamme jatkui Onni-bussilla kohti Ähtärin eläintarhaa, heikkojen junayhteyksien vuoksi. Mutta mikäpä siinä oli bussilla matkustaessa.

Ähtärin eläintarha

Bussipysäkiltä on noin kilometrin kävely hotelli Mesikämmeneen, joka on kuin aikamatka 70-luvun loppuun. Vihreät kokolattiamatot ja kelmeä valaistus. Kylpyhuoneiden tumman vihreät kaakelit, alkuperäinen, hieman halkeillut lavuaari ja vanha kunnon kylpyamme viimeistelivät aikamatkan. Mikä sinällään oli fine, pandojahan tänne oli tultu katsomaan. Pitkän matkan jälkeen lähdimme virkistäytymään hotellin spa-osastolle, joka myös oli elänyt huippuhetkensä ennen syntymääni. Kylpyläosasto oli kuitenkin siisti ja uimaan pääsi. Spa-tunnelmaa kannattaa kuitenkin lähteä hakemaan jostain muualta, jos sellaista kaipailee.

Illalliselle menimme Hotellimesikämmenen omaan ravintolaan, ei sillä, että autottomalle matkailijalle mitään muita vaihtoehtoja olisikaan. Buffet illallisen sijaan tilasimme ruuat listalta. Burgereiden hinta sijoittui 17-19 euron väliin ja 40 minuutin odottelun jälkeen saimmekin melko maistuvat burgerit käsiimme. Tosin, jos tarjoilia kysyy haluaako oman bursansa kypsänä vai mediumina, olettaisi, että pöytään tuotaisiin muutakin kuin ylikypsää pihviä. Mutta ei siitä sen enempää.

Ähtärin eläintarha itsessään on melko mukava. Alue on iso, siellä on paljon Pokemon stoppeja ja eläimillä jonkin verran tilaa ympärillään. Mitään karttoja ei tosin ole missään. Osasta tarhoista puuttuu opasteet. Kesken lenkkiä ei tiedä missä vaiheessa on menossa, missä ovat lähimmät vessat, eikä opasteita noin muutenkaan ole yliannosteltu. Koska panda taloon on tietty sisäänmeno aika ja me kiersimme eläinpuisto lenkin sitä ennen, olisi ollut mukava pystyä arvioimaan kuinka pitkä matka lenkkiä oli missäkin kohtaa jäljellä.

Pari tuntia riitti hyvin lenkin kiertämiseen ja farmin eläinten ihmettelyyn. Pandatalon lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn määrätyn tunnin aikana, mutta pandoja saa ihmetellä sisään päästyään niin kauan kun haluaa. Ja ihmettelyä siinä riittikin. Pyry nukkuin koko tunnin, mutta Lumi touhuili sisällä ja ulkona, kiipeili, söi ja leikki. Panda fani oli tyytyväinen.

Hotelli Mesikämmen ei ruualla koreile

Se mihin en todellakaan ollut tyytyväinen oli hotelli Mesikämmenen “Herkullinen kesälounas noutopöydästä“.  Jos edellispäivän burgerin olivat mielestäni hinta-laatusuhteeltaan kalliin puoleiset, niin noutopöytä oli surkea. Kuivaa, maustamatonta broileria, pakasteesta lämmitettyä lohta, lötköjä ranskalaisia ja nahistuneita vihanneksia. Ala-arvoista ruokaa, josta paistaa kilpailun puute. Puhumattakaan ravintolan sotkuisuudesta joka toistui myös aamiaisella. Tuntui, että henkilökuntaa oli töissä aivan liian vähän asiakasmäärään nähden. Aamiaisella pöytiä oli korjaamassa yksi kesätyöntekijän oloinen nuori, joka vei astioita keittiöön pari kuppia kerrallaan. Henkilökunta sinällään vaikutti ystävälliseltä ja palveluhenkiseltä.

Itseäni ihmetyttää myös tapa tarjoilla juomat kertakäyttöastioista, kun samassa ravontolassa aamupalalla ja illallisella voidaan kuitenkin käyttää oikeita astioita. Luulisi, että ekologinen näkökulma olisi nykyaikana itsestään selvä.

Tulen superärtyneeksi siitä, että maksan sievoisen summan ruuasta, jota en kotona kehtaisi tarjota omalle perheelleni. Tripadvisor tosin tiesi kertoa, että Panda talon ravintola olisi ollut parempi vaihtoehto, joka olikin lounas aikaan aivan täynnä. Mainos slougani Maukasta ruokaa ja hienoa tunnelmaa ei nyt ihan toteutunut.

Mun vinkkini olisi keskittyä vähäisempää valikoimaan ruuassa ja tehdä ne muutamat vaihtoehdot kunnolla. Ammentakaa sesongeista ja paikallisuudesta. Tehkää sellaista ruokaa mitä osaatte. Hyvää ja maukasta kotiruokaa kiitos!

Koko rahalla hauskaa Flow parkissa

Se mikä karmean lounaskokemuksen jälkeen sai suupielet hymyyn, oli Flow park. Flow park tarjosi äksöniä, mahdollisuuksia itsensä ylittämiseen, korkeita paikkoja ja lihastreeniä. Puistossa on vaikeusasteeltaan erilaisia ratoja, eri korkeuksilla ja erilaisilla vaativuustasoja. Radat on merkitty värikoodeilla ja vaikeusasteet todellakin nousevat värikoodien myötä. Musta rata oli sekä korkeimmalla, että fyysisesti raskain. Kuulema Duudsoneiden Jukkakin oli joutunut luovuttamaan kesken mustan radan. Näin lohdutti puiston työntekijä, kun mieheni laskeutui kesken mustan radan alas, kädet hapoilla.

Ähtärin reissu huipentui paluu matkaan junaillen. Tai junalla meidän oli tarkoitus mennä. Kävi kuitenkin niin, että Haapamäki-Tampere väli oli peruttu, ja meidän posse siirtyi korvaavaan bussiin ja myöhästyi jatkoyhteydestä. Ei siinä mitään, saimme korvaukseksi upgreidauksen pikkuisen parempaan istuinluokkaan, jossa ravintolavaunusta tilattu ruokakin saatiin pöytiin tarjoiltuna. Eri hyvä! Ja oli muuten ihan kelpo lihapullat ja perunamuussi.

Ähtärin eläintarha | ähtäri | Hotelli mesikämmen | kotimaan matkailu Ähtärin eläintarha | ähtäri | Hotelli mesikämmen | kotimaan matkailu Ähtärin eläintarha | ähtäri | Hotelli mesikämmen | kotimaan matkailu Ähtärin eläintarha | ähtäri | Hotelli mesikämmen | kotimaan matkailu

Muita matkailu juttujani pääset lukemaan täältä.