Hampurilaiset grillissä on kesälomaruokaa parhaimmillaan. Herkulliset hampurilaiset syntyvät helposti yhdistelemällä itseä tehtyä ja kaupasta ostettua.

Hampurilaiset grillissä | hampurilainen | grillaus

Terveisiä lomalta! Ihan oikea loma alkoi eilen. Sen jälkeen olen jo ehtinyt tehdä ihan vähän töitä, miettiä töitä ja suunnitella töitä. Maiseman vaihdos tulee niin tarpeeseen. Tänään meidän perhe suuntaa nokkansa kohti saaristoa. Vietämme viikon verran pienellä saarella jossakin Turun ja Ahvenanmaan välissä. Todellinen extreme reissu tulossa tälläisille maakravuille.

Reissua varten olen valmistautunut suunnittelemalla ruokia. Lähin kauppa on joko 3 km ulapan toisella puolella tai parin tunnin yhteysalus matkan päässä. Joten yksittäistä maitoa tuskin tulee lähdettyä hakemaan. Niinpä me olemme valmistautuneet hyvin. Minä lukemalla uusinta Glorian Ruoka ja viini lehteä, mieheni keräämällä kasaan ruokia, joiden raaka-aineet kestävät hyvin koko viikon. Niinpä meillä on yhdistelmä lähtökohtaisesti pikkuisen parempaa mökkiruokaa ja tölkkilihapullia. Itse toivon, ettei noihin survival ruokiin tarvitsisi mennä ollenkaan.

Hampurilaiset grillissä | hampurilainen | grillaus

Jos minulta kysytään, niin helposti ulkona valmistuva ruoka, kuten hampurilaiset grillissä, on mökkilomalla avainasemassa. Sellainen mitä varten ei tarvitse nähdä liikaa vaivaa, eikä ainakaan märehtiä keittiössä muiden nauttiessa kesästä pihalla puuhaillen. Itse tehdyt hampurilaiset lisukkeineen valmistuvat nopeasti ja maistuvat ainakin meillä erinomaisen hyvin myös nirsouskaudesta kärsiville teineille. Uusista perunoista ja kasviksista tehty lisuke olisi kuulemma ollut parempi ilman niitä kasviksia, mutta itse tykkään, että muhkeiden pihvien vastapainona on myös ihan oikeita kasviksia.

Grillatun burgerin juju piilee rasvaisessa lihassa. Me maustoimme pihvit tällä kertaa pinnalta grillauskastikkeella, mutta pelkkä suola ja pippuri riittää mainiosti. Hampurilaissämpylät voi tehdä itse tai ostaa kaupasta valmiina. Meillä hampurilaissämpylöiden virkaa toimittivat kaupan valmiit porkkana sämpylät!

Hampurilaiset grillissä

Hauskinta hampurilaisten syömisessä on se, että jokainen saa tehdä itse omansa. Viipaloi valmiiksi tomaattia ja sipulia. Tarjoa salaattia, erilaisia hampurilaiskastikkeita, sekoita itse tehtyä ja kaupasta ostettua. Grillaa ja nauti!

Hampurilaispihvit 8 kpl:

800 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
tai noin 1 dl grillauskastiketta pihvien päälle siveltynä

Valmista hampurilaiset juuri ennen tarjoilua. Tee ensin pihvit. Ota jauheliha ajoissa huoneenlämpöön. Muotoile massasta kostutetuin käsin matalia pyöreitä pihvejä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla tai halutessasi grillauskastikkeella.

Kypsennä pihvejä kuumassa grillissä n. 5 + 5 minuuttia molemmin puolin. Varo, että pihvit eivät pala. Voit käyttää paistoalustaa tai foliota grillatessa. Laita juusto viipaleet sulamaan lähes kypsän pihvin päälle.

Pikapikkelöidyt retiisit

5 kpl retiisejä
5 rkl riisiviina etikkaa
1 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa

Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita pikkelin aineet keskenään. Sekoita retiisit joukkoon. Anna maustua sen aikaa kun teet muut komponentit valmiiksi.

Lisuke uusista perunoista

500g uusia perunoita keitettynä
1 kpl kesäkurpitsa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 kpl kevät sipulia varsineen
nippu tuoretta persiljaa
noin 0,5 dl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
2 kpl valkosipulun kynsiä murskattuna

Pilko perunat ja kesäkurpitsat. Hienonna sipulit ja persilja ja sekoita ne öljyn ja sitruuna mehun joukkoon. Sekoita öljyseos kasvisten joukkoon. Paista grilli parilalla viitisen minuuttia.

Hampurilaiset grillissä | hampurilainen | grillaus

Katso myös villiyrttipesto hampurilaisen ohje.