Suppilovahveropizza on syksyn hitti. Sieniä tulee syötyä niin pastassa, risotossa, kastikkeissa ja keitoissa, joten miksipä ei myös pizzassa. Suurin homma sieniruuissa on tietenkin itse kerääminen ja saaliin puhdistaminen, mutta samalla se on myös osa hauskuutta. Rentouttava haaveilu ja metsässä hortoilu tekee hyvää, erityisesti jos mieltä painaa stressi ja kiire. Puhumattakaan löytämisen ilosta!

Sienestys on sekoitus osaamista ja tuuria. Sienestämistä helpottaa kun tietää mitä etsii ja mistä etsii. Sekään ei kuitenkaan takaa hyvää saalista. Tarvitaan myös vähän tuuria ja paljon tarkkaavaisuutta. Oikeanlainen sääkin tekee sienestämisestä helpompaa. Oikein pilvisellä ja kovin märällä kelillä sieniä on minusta hankalampi havaita, sillä ne maastoutuvat helposti syksyn lehtiin. Auringon pilkoittaessa erityisesti keltaiset sienet, kantarellit ja suppilovahveroiden jalat erottuvat selkeämmin.

Muistathan kuitenkin aina olla tarkkana sieniä poimiessa. Kerää vain niitä sieniä joita tunnet!

Suppilovahveropizza | sieniruuat | sienipizza | kasvisruoka | pizza

Suppilovahveropizza | sieniruuat | sienipizza | kasvisruoka | pizza Suppilovahveropizza | sieniruuat | sienipizza | kasvisruoka | pizza

Suppilovahveropizza

Pizzapohja
3 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa

Laita uuni kuumenemaan niin kuumaksi, kuin mahdollista. Laita pellit kuumenemaan uuniin.

Mittaa yleiskoneen kulhoon lämmin vesi, öljy ja sokeri. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos nesteeseen muutamassa erässä. Vaivaa kymmenen minuuttia. Anna taikinan levätä kymmenen minuuttia. Lisää sitten suola ja vaivaa taas kymmenen minuuttia. Anna taikinan levätä vielä kymmenen minuuttia ja jaa se sitten kahdelle leivinpaperille.  Levitä taikina leivinpapereille – tarvitset reilusti jauhoja, sillä taikina on hyvin löysää. Täytä pizzat, siirrä ne varovasti kuumille pelleille ja paista uunissa 5-10 minuuttia (kiertoilmauuniin voit laittaa pizzat samaan aikaan), kunnes reunat ovat kauniin kullanruskeat ja juusto sulaa. Ohje: Hannan soppa

Kastike
150 g ranskankermaa
1 tl kuivattua timjamia
hiukan suolaa
mustapippuria myllystä

Täyte
5 dl tuoreita suppilovahveroita
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 punasipuli ohuina viipaleina
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
tilkka öljyä
150 g mozzarellaraastetta

Päälle
hiukan kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
rucolaa

Lisää mausteet ranskankerman joukkoon, sekoita hyvin ja jätä hetkeksi odottamaan.

Kuivaa suppilovahveroita kuumentamalla ja sekoittelemalla niitä paistinpannulla kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää tilkka öljyä ja kuullota sipuleita hetki sienten kanssa. Mausta sienet pienellä ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Lisää pizzapohjan päälle kerros ranskankermaa, levitä päälle sienitäyte ja ripottele päälimmäiseksi kerros mozzarellajuustoraastetta. Suppilovahveropizza toimii myös seuraavan päivän aamupalalla.

Katso täältä lisää sienireseptejä.