Julistin vuoden 2018 rakkauden vuodeksi, sillä seurustelumme alkamisesta tuli viime vuonna kuluneeksi 20 vuotta. Tavoitteeni oli juhlistaa yhteisiä vuosiamme panostamalla parisuhde aikaan, tekemällä enemmän pieniä asioita yhdessä. Ja se toteutui. Olimme ensimmäistä kertaa viikon lomalla ihan kahdestaan, sitten lasten syntymän. Pyrimme käymään muutaman kerran kuukaudessa treffeillä. Kävimme lounastreffeillä, leffassa, kävelyllä. Teimme yhdessä töitä oman puutarhamme eteen ja haaveilimme aktiivisesti. Tärkeässä osassa oli myös tuki, mitä pystyimme toisillemme antamaan. Ja tila toteuttaa omia juttuja. 2018 oli täynnä rakkautta.

Viime vuonna moni asia sujui hyvin ja olen tyytyväinen ja kiitollinen siitä, mitä elämä on tuonut tullessaan. Tänä vuonna haluan haastaa ja heittäytyä hieman enemmän. Haluan yllättyä ja tulla yllätetyksi. Haluan tehdä asioita, joita en osaa.

Vuoden 2019 teema on seikkailu.

Olen jo aloittanut teeman toteuttamisen vahvasti. Otin vastaan pestin Uudenmaan partiopiirin piirileirin toisena johtajana. Se tarkoittaa sitä, että seuraavat pari vuotta johdan projektia, jota tekemässä on monta sataa vapaaehtoista ja jonka budjetti pyörii siellä puolen miljoonan paremmalla puolella. Se jos mikä on seikkailu.

Seikkailua on myös se, että ensi viikon Rukan reissulle pakataan mukaan sukset, teltta ja makuupussit. Olen viimeksi viettänyt yön talviretkellä joskus siiloin tapaamisemme aikoihin, vuonna 97.

Vuonna 2019 haluan matkustaa! Nyt lähdemme Rukalle, kesälle on jo varattu reissu Lofooteille, miehelle annoin joululahjaksi kahden hengen reissun Bengtskärin majakalle. Toivoisin löytäväni lisää kotimaan helmiä viikonloppureissuille sekä perheen kanssa, että ihan kahdestaan.

Haluan ensi vuonna tarttua rohkeasti uusiin haasteisiin, lähteä seikkailuun. Haluan oppia arvostamaan yhä enemmän matkaa, määrän päästä tai lopputuloksesta riippumatta.

Jonkun mielestä tälläiset teemat on ehkä vähän teennäisiä tai hölmöjä, mutta itse uskon siihen, että se mihin keskittyy, se vahvistuu. Eli jos etukäteen päättää vaalia jotain itselle tärkeää, niin sitä tulee helpommin raivattua sille tilaa. Ja mä toivon, että kun vuodessa me kehitettiin esimerkiksi hyvinkin simppeli, mutta toimiva lounastreffi konsepti, jatkuu se tulevanakin vuotena, vaikka teema vaihtuukin.

Mitä sinä toivoisit tulevalta vuodelta? Onko sulla jotain teemaa?