Mokkapalat on nostalginen herkku. Se on nuorison suosikki vuodesta toiseen. Kuka ei olis oikeesti osallistunut alakoulun diskoon, jossa ei olisi ollut mokkapaloja myynnissä. Äitien tekemiä mokkapaloja <3 Paras on ehkä se kokemus, kun olin buffassa myymässä oman äitini tekemiä mokkapaloja omille lapsilleni. Siinä ei ollut taloudellisesti järjen hiventäkään, mutta hei, parhaat asiat ei koskaan ole rahalla mitattavissa.

Mokkapalaohjeita on lukemattomia, varmaan jokaiselta löytyy se oma, paras, mehukkain ja täydellisin mokkapalaohje. Itsellänikin on äidiltä peritty resepti kirjoitettu muistiin ihka ensimmäisen keittokirjani kanteen. Olen tehnyt niitä lukemattomat kerrat, siis valehtelematta. Pidän mokkapaloista, joiden taikina on mehevä ja päällinen on kunnolla kahvin makuinen. Ja kuorrutuksessa ei todellakaan saa nuukailla.

Tähän ohjeeseen törmäsin kuitenkin jossakin facebookin leivonta ryhmässä ja päätin heti kokeilla uutta. Innostukseni heräsi, kun reseptin jakaja kertoi lopputuloksen olevan jotakin mokkapalojen ja mutakakun väliltä! Do I need to say more? Sanon kuitenkin. Mutakakut on ihania, mokkapalat on ihania, mutaiset mokkapalat on ihanimpia. Nämä ovat taatusti meheviä, kunhan vaan tarkkailet niiden kypsymistä ja otat pellin uunista heti kun piirakka on juuri ja juuri kypsää.

Mokkapalojen onnistumisen asteesta kertoo parhaiten se, että sain juuri ja juuri pelastettua nämä kolme palaa valokuvattavaksi. Pellillinen katosi teinien toimesta parempiin suihin ilman toista kehoitusta. Olisi kuulemma voinut leipoa vähän enemmän.

Jos kaipaat elämääsi vähän terveellisempää versiota mokkapaloista, niin kokeile mustapapubrownieita.

mokkapalat | suklaapiirakka | suklaa | herkku | leivonta

Mokkapalat

Pohja:
2 1/2 dl vettä
200g voita/margariinia
4 rkl tummaa kaakkaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
1 1/2 tl soodaa
1,5 dl kreikkalaista jogurttia
2 munaa

Kuorrutus:
4 rkl kahvia
100g voita/margariinia
1 rkl kaakaojauhetta
reilu 1/2 pkt tomusokeria

Ohje:
Kiehauta vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola kattilassa.Jäähdytä seos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt margariini-seos siihen. Lisää seokseen myös munat ja jogurtti, sekoita. Laita pellille ja paista kiertoilmalla 180 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Ota piirakka pois uunista kun se on juuri ja juuri kypsää.

Jäähdytä ja tee kuorrutus sekoittamalla margariini, kahvi ja kaakoajauhe kattilassa. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon tomusokeri. Levitä jäähtyneen piirakan päälle. Koristele halutessasi kookoshiutaleilla.