Flammkuchen on helppo herkku hiihtolomalle. Flammkuchen eli liekkipiiras on Saksan vastine pizzalle. Tomaattikastikkeen sijaan sen pohja saa mehevyytensä ranskankermasta. Haarukkavatkain -blogin innoittamana tein omani kaupan valmiista lehtitaikinasta.

Olen viime aikoina kaivannut tälläisiä helppoja ohjeita. Auringon paistaessa ei oikein jaksaisi istua keittiössä kokkailemassa. Pitkän ja pimeän syksyn jälkeen olen toden teolla imenyt aurinkoa itseeni. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen innostunut hiihtämisestä. Siis hiihtämisestä. Olen itsekin ihmeissäni. Mutta niin vaan hiihtäminen on noussut suosikki ajanvietteekseni. Tunnin lenkki koiran kanssa virkistää niin mielen kuin kehonkin.

Huomaan kuinka paljon valon lisääntyminen vaikuttaa mielialaan. Olen huomattavan paljon aktiivisempi kuin marraskuussa. Joka ikinen syksy huomaan kaiken urheilun jääneen ja elämä on selviytymistä pakollisista velvollisuuksista. Tammikuussa olen perinteisesti ottanut lomaa ja loman jälkeen olen saanut sen verran voimia kasaan, että olen palannut jumppaan, miettinyt vähän syömisiä ja tehnyt pieniä tekoja hyvän olon eteen. Olen meditoinut kolme minuuttia päivässä. Olen käynyt hierojalla. Olen lakannut stressaamasta blogin suhteen. Suunnittelen instagram tilini palauttamista “kännykkäräpsyihin”. Huu! Kuinka jännittävää!

Olen viime aikoina miettinyt paljon sitä mihin aikani kuluu, mihin haluaisin sen kuluvan ja ylipäätään sellaisia kevyitä kysymyksiä kuin mistä haaveilen, mitä haluaisin tehdä kymmenen vuoden kuluttua ja mikä mulle ylipäätään just nyt on tärkeintä. Ei mitään kovin helppoja kysymyksiä, eikä niihin ole yksinkertaista vastata. Tuntuu sitä paitsi, että pyörittelen näitä samoja asioita päässäni vähän väliä. Varmaan mulla on neljänkympin kriisi. Sen sijaan, että haluaisin ratkaista asian, olen päättänyt opetella sietämään tilannetta.

No joo, miten tää sitten liittyy flammkucheniin? Siten, että jos en ole hiihtämässä tai boksilla, niin pyörittelen ajatusta opiskelemaan lähtemisestä. Ei siinä ehdi paljoa keittiössä pörrätä.

Flammkuchen

Flammkuchen

1 pkt valmista voitaikinaa
öljyä
1 tlk ranskankermaa
1 tl Dijon-sinappia
200 g kylmäsavulohta viipaloituna
1/2 dl oliiveja
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
250g tuoretta pinaattia
200g fetajuustoa
tuoretta persiljaa
mustapippuria

Ota taikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää joukkoon pinaatti ja pyöräytä pannulla.

Kauli taikina isoksi levyksi. Sekoita ranskankerman joukkoon sinappi ja levitä seos taikinapohjille. Ripottele päälle sipuli pinaatti seos ja paista 220 asteessa noin 2o minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja kauniin ruskea.

Revi kylmäsavulohiviipaleet pienemmiksi paloiksi ja asettele kypsien pohjien päälle. Ripottele joukkoon pilkotut oliivit, silpottu persilja ja rouhi päälle mustapippuria.Tarjoa heti.

 

Katso myös ihanan punajuuripiirakan ohje!