Punajuuripiirakka on herkullinen tarjottava, johon voi upottaa kaikki jääkaapista löytyvät juuston jämät.

Mun on pakko myöntää, että olen aika huono pizzaleipuri. En saa pohjasta koskaan täydellistä. Mutta piirakoita sen sijaan olen aika hyvä leipomaan. Piirakoihin saa upotettua mitä jääkaapista milloinkin sattuu löytymään ja fiiliksen mukaan pohjan voi joko tehdä itse tai ostaa valmiina. Tässä piirakassa mä olen oikaissut ja käyttänyt kaupan valmistaikinaa. Ihan vaan koska ei aina ei pysty eikä jaksa.

Punajuuripiirakka on pilkahdellut viime aikoina blogeissa. Oma inspiraationi on lähtöisin Suusta suuhun ja Sillä sipuli blogeista. Eli voisin melkeen sanoa, että tämän ohjeen kanssa ollaan ns. inessä skenessä. Jos tiedätte mitä tarkoitan. Kannattaa siis ihan ehdottomasti tehdä punajuuripiirakkaa tiedostaville vieraille. Ja koska hävikin vähentäminen on aina IN, niin ohjettakin voi ja pitää muutella sen mukaan mitä kotoa sattuu löytymään. Se ei ole niin justiinsa.

Punajuuripiirakka

1 pkt valmistaikinaa tai tee itse

3 kpl punajuurta
1 kpl sipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
1 rkl hunajaa
n. 1,5 dl juustoraastetta, voit käyttää erilaisia, vuohenjuusto sopii tähän tosi hyvin.
100 g tuorejuustoa, minä käytin yrttimaustettua
1 dl kermaa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
pinjansiemeniä

Keitä punajuuret kokonaisena kypsiksi. Kuori kylmän veden alla. Kypsistä punajuurista kuoret irtoavat helposti. Raasta punajuuret.

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele piirakkapohja suoraan vuokaan. Laita taikinan päälle leivinpaperi ja painoksi kuivia herneitä tai vaikkapa riisijyviä. Paista pohjaa 175 °C uunissa 15 minuuttia.

Pilko sipuli ja paista öljyssä raastettujen punajuurien kanssa viitisen minuuttia.
Mausta balsamicolla ja hunajalla.

Sekoita juustoista, kermasta ja munista munamaito. Mausta suolalla.

Annostele punajuuri-sipulimuhennosta esipaistetulle taikinapohjalle. Kaada lopuksi päälle muna-maitoseos. Ripottele päälle pinjansiemeniä. Paista täytteen kanssa 25 minuuttia kunnes piirakka on kypsää ja kauniin väristä.