KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: Flora ja Suomen blogimedia

Kasvissosekeitto | kasvisruoka | keitto | kikherne |
Kasvissosekeitto | kasvisruoka | keitto | kikherne |

Myönnän, kasvissosekeitto on mulle vähän hankala ruoka. Tai sellainen muka vaatimaton. Ettei oikein kehtaisi vieraille tarjota, kun se on niin tavallista ja mitään sanomatonta muka. Halusin kuitenkin haastaa itseni kokeilemaan jotain uutta ja ennen kaikkea halusin valmistaa keiton, joka olisi täynnä makua. Sain Flooralta useita heidän tuotteitaan kokeiluun ja tykästyin tähän Kokin salaisuuteen. Flora Kokin salaisuus on ainutlaatuinen öljysekoitus, jossa korkealaatuinen voiöljy yhdistyy rypsi- ja auringonkukkaöljyihin. Liekö syynä sitten Kokin salaisuus vai mikä, mutta keitosta tuli ihanaa. Vaikka itse sanonkin. Joskus pienillä teoilla on suuri merkitys.

Tämän sosekeiton juju on paahdetuissa kasviksissa. Kasvisten maku syvenee paahtamalla ja niiden herkulliset aromit pääsevät kunnolla esille. Paahtaminen ei juurikaan edes aiheuta lisävaivaa, mutta ruuan maussa sen huomaa. Ja kun mausteet vielä herättelee erikseen paahtamalla niitä kattilassa, nousee kasvissosekeitto taatusti ihan uudelle levelille. Sanoisimpa jopa, että ihan kelpo soppa vaikka niille vieraille tarjottavaksi.

Itse laitoin tähän melkoisen tujauksen chiliä, eli jos haluat vähän miedompaa soppaa, niin vähennä chilin määrää! Tähän vaikuttaa toki myös chilin vahvuus. Omani ei ollut sieltä tulisimmasta päästä. Resepti on nähtävissä instan puolella stooriisseissa. Klikkaa itsesi instagramiin.

Kasvissosekeitto | kasvisruoka | keitto | kikherne |

Kasvissosekeitto porkkanasta ja Kikherneistä

Ainekset

1 prk  kikherneitä
500 g porkkanaa
1 paprika
1 palsternakka
1 sipuli
1 valkosipuli
2 tl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminansiemeniä
1 tl kurkumaa
1 chili
Flora Kokin salaisuus
noin 8 dl kasvislientä
ripaus suolaa

LISÄKSI
2 dl maustamatonta jogurttia
vajaa desi tuoretta minttua
puolikkaan limen mehu
ripaus rouhittua mustapippuria ja suolaa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja paloittele kasvikset. Leikkaa valkosipulista yläosa irti. Laita kasvikset ja 2 rkl kikherneitä leivinpaperille vuoratulle pellille, pirskottele päälle Flora kokin salaisuutta, rouhi päälle mustapippuria ja suolaa. Laita 200 asteiseen uuniin paahtumaan noin puoleksi tunniksi. Jauha maustesiemenet morttelissa.

2. Kuumenna kattilassa tilkka Flora kokin salaisuutta ja lisää mausteet ja hienonnettu chili. Paahda mausteita miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää loput kikherneistä sekä kasvisliemi.

3. Lisää kasvisliemeen uunissa paahdetut kasvikset. Purista valkosipulista kynnet keiton sekaan. Mausta keitto ripauksella suolaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

4. Sekoita jogurtin joukkoon tuoretta minttua, limen mehua ja ripaus mustapippuria. Maista ja lisää halutessasi ripaus suolaa.

5. Tarjoile porkkana-kikhernekeitto paahdettujen kikherneiden ja jogurtin kera.

Kasvissosekeitto | kasvisruoka | keitto | kikherne |

Kokeile myös mokalta maistuva samettinen sienikeitto, inkiväärin makuinen kesäkurpitsakeitto ja lempeä valkosipuli- palsternakkakeitto