KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ Snellman ja Suomen blogimedia

Borssikeitto nakeilla | venäläinen keittiö | keitto | soppa | punajuuri | nakki

Borssikeitto nakeilla yllättää herkullisuudellaan. Jos viimeiset muistosi tästä mainiosta ruuasta ovat kouluajoilta, kannattaa ehdottamasti antaa borssikeitolle uusi mahdollisuus. Juuresten kuorimisessa ja suikaloimisessa on oma hommansa, mutta tässä, jos missä se kannattaa. Keitto oli älyttömän hyvää vaikka itse sanonkin. Ja kun sen vielä kruunaa nokareella smetanaa, niin keitto on aivan täydellistä pakkaspäivän ruokaa. Eikä tässä vielä kaikki! Borssikeitto vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Eli tee kerralla iso satsi ja syö herkullista keittoa useampana päivänä.

Koska olen mukana Snellmanin nakkikeräilykampanjassa, tein keittoa tupla-annoksen ja vein sen meille töihin. Yksi työkavereistani ei pidä punajuuresta ollenkaan (minkä tietysti aina unohdan, koska itse rakastan punajuurta), ja hän ottikin soppaa ensin hyvin varovasti lautaselleen, annos oli ns. nakkipainotteinen. Yllätys olikin melkoinen kun hän ruokaa maistettuaan kävi hakemassa lisää ja kertoi borssikeiton yllätäneen postiivisesti! Eläköön borssikeitto nakeilla! Eläköön!

Note to self. Rakastan keittoja. Herkullisia liemiä, pehmeiksi muhineita kasviksia, kermaisaa lohikeittoa, samettista sienikeittoa, hapanimelää borssia. Silti jostain kumman syystä tulee harvemmin tehtyä keittoa. Eilen kasviksia raastaessani totesin, ettei se nyt niin suuri vaiva ollut, ei ainakaan mikään syy olla syömättä keittoja useamminkin.

Borssikeitto nakeilla | venäläinen keittiö | keitto | soppa | punajuuri | nakki

Borssikeitto nakeilla

Ainekset

4 rkl voita
1/2 kaalia
2 sipulia
2 porkkana
1/4 juuriselleriä
4 punajuurta
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
1 l kasvislientä
2 tuoretta timjamin oksaa
2 laakerinlehteä
suolaa ja pippuria
0,5 dl valkoviinietikkaa
560g Snelmann kunnon kuoreton nakki
smetanaa tarjoiluun

Tee näin:

Suikaloi kaali ja muut vihannekset. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota vihanneksia pienissä erissä pehmeiksi.
Kuumenna isossa kattilassa nokare voita. Lisää tomaattipyree, kuullota hetki ja lisää kuullotetut kasvikset.

Lisää timjami, laakerinlehdet, etikka, hieman suolaa ja pippuria sekä niin paljon nestettä, että vihannekset peittyvät.
Keitä hiljalleen puolitoista tuntia, nosta pois laakerit ja timjamin oksat ja lisää pilkotut nakit. Anna kiehua vielä puolisen tuntia ja tarkista maku. Tarjoile keitto smetanan kera.

Borssikeitto nakeilla | venäläinen keittiö | keitto | soppa | punajuuri | nakki

Snellmannilla on käynnissä mukava kamppanja, jossa nakkipaketista löytyviä koodeja keräten saa itselleen Arabian herra Snellman mukin. Kannattaa lukea kampanja ohjeet tarkasti, sillä itse erehdyin ottamaan talteen tuon pinkin osan, enkä suinkaan sitä koodia.

Toimi näin:

  1. Herkuttele Kunnon kuorettomilla nakeilla ja ota talteen pakkausten pohjassa olevat koodit.
  2. Luo tili Snellmanin keräilysivuille ja rekisteröi koodisi.
  3. Kerättyäsi koodeja 20 pisteen arvosta, sinulle lähetetään ainutlaatuinen Herra Snellman -muki.

Paljon hyviä nakkiohjeita löytyy Snellmannin resepteistä, kannattaa myös kurkata Peggyn kunnon nakkivuoka ohje. Nakki ohjeita on luvassa lisää tänne blogiinkin keräilykamppanjan edetessä. Pysy kuulolla!