KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ Snellman ja Suomen blogimedia

nakkipannukakku | nakkimunakas | nakkipannunakkipannukakku | nakkimunakas | nakkipannu

Nakkipannukakku sopii viikonlopun aamiaiselle tai brunssille, mutta voisipa sen nauttia myös helposti valmistuvana lounaana. Pannukakkua voi helposti varioida erilaisilla täytteillä ja taikinan joukkoon lisättävillä yrteillä. Valurautapannussa tarjoiltu ruoka on yksinkertaisuudestaan huolimatta näyttävä ilmestys, erityisesti, jos pannuun lisää tuoreita elementtejä paistamisen jälkeen.

En ole koskaan aikaisemmin tehnyt suolaista pannukakkua, mutta kohtalo puuttui peliin ja tarjosi minulle ideaa useammastakin suunnasta. Ensimmäinen ajatus suolaisesta pannukakusta lähti elämään lueskeltuani brunssikirjaa. Ja kun töissä oli vielä tarjolla suolaista pannukakkua jauheliha täytteellä, päätin kokeilla omaa versiotani kyseisestä herkusta. Olen mukana Snellmanin nakkikeräilykamppanjanssa, joten miksipä en olisi kokeillut nakkipannukakkua?

Nakkipannukakku

Tarvikkeet:
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl silputtua tuoretta persiljaa
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl voita paistamiseen

Päälle:
kirsikkatomaatteja
lehtikaalia
560 g Kunnon kuoreton nakki
2 rkl juustoraastetta

mozzarellaa
oliiviöljyä
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Tee näin:
Lämmitä uuni 225-asteiseksi ja laita uunin kestävä pannu lämpenemään keskitasolle. Sekoita taikinan aineet keskenään ja anna taikinan tekeytyä uunin lämmetessä. Kun pannu on kuuma, lisää sille voi, anna sulaa ja lisää taikina pannulle. Paista pannukakkua 15 minuuttia.

Paista sillä välin Kunnon kuorettomat nakit. Poista lehtikaalista paksu ruoko ja sekoita lehtiin oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Kun pannukakku on paistunut 15 minuuttia, lisää päälle nakit ja ripottele päälle muutama lusikallinen juustoraastetta, lisää tomaatit ja lehtikaali.Paista pannukakkua vielä 10 minuuttia.

Ota pannukakku pois uunista, revi päälle mozzarella juusto, pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripaus mustapippuria.
nakkipannukakku | nakkimunakas | nakkipannu

Snellmannilla on käynnissä mukava kamppanja, jossa nakkipaketista löytyviä koodeja keräten saa itselleen Arabian herra Snellman mukin. Kampanjan keräilyaika on toukokuun loppuun saakka, joten hyvin ehtii vielä osallistua oman mukin keräilyyn!

Toimi näin:

  1. Herkuttele Kunnon kuorettomilla nakeilla ja ota talteen pakkausten pohjassa olevat koodit.
  2. Luo tili Snellmanin keräilysivuille ja rekisteröi koodisi.
  3. Kerättyäsi koodeja 20 pisteen arvosta, sinulle lähetetään ainutlaatuinen Herra Snellman -muki.

Paljon hyviä nakkiohjeita löytyy Snellmannin resepteistä!  Katso myös italialaisten hodareitten ja herkullisen nakkiborssinohjeet.

nakkipannukakku | nakkimunakas | nakkipannu