Raparperireseptit on taas ajankohtaisia, uutta satoa puskee maasta kauhealla vauhdilla. Ensimmäiset raparperit söimme eilen niin, että keitimme niistä makean hillokkeen ja sekoitimme rahkan joukkoon. Raparperireseptit tulevat tarpeeseen, sillä jos jonkin, niin raparperin suhteen olemme omavaraisia. Sitä tulee muutamasta puskasta yli omien tarpeiden! Toivottavasti resepteistä löytyy inspiraatiota myös omaan keittiöösi.

Raparperireseptit

Meillä raparperia käytetään lähinnä makeissa ruuissa, mutta olen kokeillut myös suolaisia reseptejä. Kun tarjontaa on omasta takaa niin on sekä taloudellista, että helppoa käyttää raparperia mahdollisimman paljon. Parhaat raparperireseptit on kaikki toteutettavissa lähikaupan raaka-aineilla, eikä onnistumiseen tarvita supertalenttia. Vinkkejä raparperin kasvatukseen.

Raparperireseptit – Juomat

Raparperimehu

Yksi suosituimmista resepteistä on raparperimehun ohje. Se on helppo valmistaa ja häviää parempiin suihin sen verran nopeasti ettei minulla ole kertoa faktaa siitä kuinka kauan mehu säilyy hyvänä.

Sitruunainen raparperimehu

Raparperin satokausi on toukuussa. Se on yleensä ensimmäisiä herkkuja mitä omasta maasta saa poimia, erilaisten villivihannesten lisäksi. Tämä raparperimehu on helppo valmistaa, eikä vaadi mehumaijaa.

Raparperi jäätee

Raparperijäätee on täydellinen kesäjuoma. Sen valmistaminen onnistuu etukäteen ja tiivisteen voi vaikka pakastaa, jos tuntuu ettei koko jäätee mene kerralla.

Raparperireseptit

Raparperisiirappi

Toinen helppo ja hyvä resepti on maailman paras raparperisiirappi. Väite perustuu täysin yhden ihmisen kokemukseen. Allekirjoittaneen nimittäin. Raparperisiirappi sopii vaikka mihin, makeaksi kastikkeeksi jälkiruokiin, laimennettuna mehuksi tai vaikka aamupalalla luonnonjogurtin seuraksi.  Raparperisiirapin salaisuus piilee inkiväärissä.

Raparperireseptit – leivonnaiset

Raparperitäytekakku

Majoneesilla leivottu raparperitäytekakku on ihanan mehevä ja yllättävän helppotekoinen, sillä pohjan aineet vain sekoitetaan yhteen. Pientä haastetta tuo täytteeseen tehtävä raparperitahna, mutta kaiken kaikkeaan kakku on vaivan väärti.

Kesäjuhlilla majoneesikakku herätti ansaittua ihmetystä. Kakku on nimittäin todella mehevä ja maistuva. Mistään ei arvaisi, että siihen on toden totta käytetty majoneesia.

Raparperireseptit

Rapaperi- mansikkajuustokakku

Raparperi sopii tosi hyvin myös leivontaan ja erityisesti juustokakkuihin. Tämä Raparperi- mansikkajuustokakku on täydellinen valinta kesäjuhliin. Ja mikä parasta, se on melko onnistumis varma. Eli nekin, jotka ovat syntyneet jauhopeukalo keskellä kämmentä pystyvät tähän!

Paahdettu valkosuklaajuustokakku

Jos haluat hieman haasteellisemman juustokakku vaihtoehdon niin kokeile tätä paahdettua valkosuklaajuustokakkua. Tässä kakussa raparperi ja mansikka yhdistetään omaksi kerroksekseen paahdetun valkosuklaan päälle.

Raparperipiirakka

Rahkainen raparperipiirakka on oma suosikkini kaikista raparperipiirakoista, joita olen kokeillut. Pidän rahkan, raparperin ja sitruunan yhdistelmästä, joka on vähän hapan ja samaan aikaan vähän kirpeä ja makea. Mitä enemmän raparperia, sitä kirpeämpää.

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Maisemakahvilan raparperipiirakka on resepti, johon olen törmännyt kerta toisensa jälkeen internetissä ylistysanojen saattelemana. Resepti on alunperin hämeenkyröläisen maisemakahvilan pitäjän Katariina Pylsyn käsialaa.

Raparperi -mansikkapiirakka

Raparperi- mansikkapiirakassa on murupäälinen ja jauhettua mantelia. Voit helposti vaihtaa raparperin tilalle muita kauden marjoja, mutta voi olla, että makeutta täytyy silloin hieno säätää.

Raparperikakku

Raparperikakku on maukas, mehevä ja ihan naurettavan helppo tehdä. Siinä maistuu mummolan kesät. Kata kaveriksi hienoimmat porsliinikupit ja nauti kahvisi lasikuistilla.

Raparpertiramisu

Raparperitiramisu on kokeilun arvoinen resepti. Se maistuu hyvälle ja on helppo valmistaa. Ja itse ainakin tykkään, että raparperi maistuu parhaalta juuri nyt, alku sesongista.

Raparperi- vohvelikakku

Raparperi- vohvelikakku on ihana, helposti valmistuva kesäkakku. Raparperin ja appelsiinin yhdistelmä on herkullinen, joten sitä kannattaa tehdä muutenkin, vaikka jäätelön kanssa tarjottavaksi.

Raparperireseptit – muut

Raparperi-jogurttijäädyke

Raparperi-jogurttijäädyke on viilentävän raikas jälkiruoka. Jäädyke on mitä vaivattomin tapa tehdä jälkkäri. Sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja nostaa sulamaan vieraiden saavuttua.

Vispipuuro raparperista

Raparperista tehty vispipuuro on helppo ja hyvä kotiäidin sesonkiruoka. Sopii aamu- väli- ja iltapalaksi. Helppo ja edullinen tehdä ja  maistuu hyvältä. Mitä muuta enää voi odottaa?

raparperivispipuuro

Raparperichutney

Olen halunnut jo pitkään kokeilla raparperia suolaisiin resepteihin. Inkiväärillä ja chilillä maustettu Raparperichutney sopii juuri hyvin grillimakkaroiden seurana ja antaa hodareihin mukavaa potkua. Kannattaa kokeilla!

makuliha_6

Toivottavasti näistä löytyy joku sinulle mieluisa resepti.