Vispipuuro raparperista on yksi varma kesän merkki. Mansikoita joutuu odottelemaan vielä tovin, mutta lapsille vispipuuro maistuu sellaisenaankin. Teen usein vispipuuroa kerralla isomman satsin ja lapset syövät sitä aamupalaksi, koulusta tullessaan välipalaksi ja iltapalaksi. Eli yliannostuksen. Olen aikaisemmin käyttänyt vispipuurossa sokeria, mutta nyt sokeritonta elämää viettäessäni meinaan korvata sokerin hunajalla, saa nähdä vaikuttaako rakenteeseen vai ei.

Kevät tulee sellaisella kohinalla, että raparperi penkki on suorastaan noussut ylöspäin räjähdysmäisen kasvun vuoksi. Maalla asuessa yksi parhaita puolia on se, että kevään tuloa voi seurata ihan omalla pihalla. Vispipuuro raparperista on siitäkin ihana ruoka, että nokkosen ohella raparperi tuottaa kevään ensimmäisen sadon. Ja maistuuhan siinä kesä.

Hyvällä tohinalla kasvaa myös ruohosipuli ja lipstikka. Maistoin ohi mennen lipstikkaa suoraan penkistä ja mikä maku siinä olikaan. Lipstikkaan tiivistyy kesän maku ehkäpä vielä voimakkaammin kuin raparperiin tai nokkoseen, vai mitä on raati mieltä? No, oli niin tai näin, niin siitä ainakin voi olla yhtä mieltä, että kaikkiin kolmeen sisältyy vahva lupaus kesästä.

Vispipuuro raparperista

Vispipuuro raparperista

1 l vettä
2 dl mannasuurimoita
5 dl raparperia paloina
1½ dl sokeria tai muuta makeutusta
½ tl suolaa

Kiehauta vesi. Lisää veteen mannasuurimot sekoittaen. Laita joukkoon myös raparperin palat, sokeri ja suola. Keitä 15 minuuttia hiljaisella lämmöllä välillä sekoittaen niin, että raparperit kypsyvät kokonaan ja rikkoutuvat joukkoon. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa. Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi. Tarjoa vispipuuro tuoreiden mansikoiden kera.