Meistä ilmestyi tosi kiva juttu sunnuntain Hesarissa omavaraistelun tiimoilta. Korona on nostanut omavaraisuudesta kiinnostuneiden määrää ja tässä jutussa haluttiin nostaa sellaista kultaista keskitietä esille. Lue juttu täältä.

Meillä ei siis missään nimessä ole tällä hetkellä tarkoitus edes tavoitella täydellistä omavaraisuutta, emmekä usko sen olevan yhden perheen voimin tarkoituksenmukaistakaan.

Moni ajattelee, että olisi hienoa hypätä pois oravanpyörästä, ostaa mökki maalta ja ryhtyä kasvattamaan itse oma ruokansa. Suurimmalle osalle se ei kuitenkaan ole mahdollista ja harva edes haluaa oikeasti erakoitua yhteiskunnan ulkopuolelle. Kirjoitin tänne siitä, miten ajattelen omavaraistelun hyödyttäneen meitä koronakriisissä.

Me innostuimme omavaraisuudesta joitakin vuosia sitten, mutta sen sijaan että tavoittelisimme täydellistä omavaraisuutta, tavoittelemme elämää joka tuntuu meistä hyvältä. Siihen kuuluvat niin itse kasvatetut vihannekset kuin kaupan ranskalaiset.

Mutta nappasin kuvat Hesarin jutusta itselleni talteen. Olen varma, että tälläistä hetkeä kun meikä mandoliinin naama koristaa Hesarin Koti osion etusivua ei toiste tule. Jutun kirjoitti Moona Laakso ja kuvat on ottanut Milla von Konow. Kiitos kivasta jutusta molemmille!