Banaanileipä on ihana herkku vaikka brunssille. Se on oiva tapa saada ylikypsät, jo ruskeaksi menneet banaanit käytettyä. Sillä juuri kunnolla kypsyneet banaanit antavat eniten makua. Banaani leipä on helppo tehdä, ja aika herkullisen näköinen vaikka itse sanonkin!

Banaanileipä on mielestäni ehkä hieman harhaan johtava nimitys, sillä valmis leipä on makea ja näin amatöörin makuun hyvinkin kakkumainen. Mutta banaanileipä sopiikin mainiosti tilanteeseen, jossa tekee mieli jotakin hyvää, mutta ei mitään liian makeaa. Eli just sille brunssille itse tehdyn granolan kylkeen. Enkä nyt ole sarkastinen vaan täysin tosissani. Olisin ottanut kuvan brunssista, mutta kun se pöytä puuttuu.

Olen suorastaan tullut pakkomielteiseksi brunssien suhteen. Selaan Pinterestiä haalien brunssi ohjeita ja fiiliksiä. Olen opetellut leipomaan leipää! Suunnittelen jopa chiavanukkaan maistamista! Onneksi kädestä löytyy jo tatuointi, jotta käsimallina olo on mahdollista. Mä olenkin ajatellut, että illallisen sijaan kutsun ystäväperheen pikkujoulubrunssille. Meinaan pakkohan se on päästä hipsteröimään irl, eikä vaan fiilistellä netissä. Vaikka epäilen, että olen aika paljon myöhässä tän mun brunssi innostukseni kanssa. Mutta hei, mun blogini toinen nimi on epämuodikas ruokablogi.

Oletteko te kutsuneet ystäviä brunssille? Mitä ehdottomasti tarjoaisit brunssilla?

banaanileipä banaanileipä

Banaanileipä

Ainekset

150 g voita
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 banaania
1 dl pähkinöitä
50 g tummaa suklaata
2 tl kardemummaa

Vuokaan

voita
korppujauhoja
Valmistusohje

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kuori banaanit. Pilko niistä kaksi kulhoon ja murskaa haarukalla. Rouhi pähkinät ja suklaa karkeasti veitsellä. Sulata voi mikrossa tai pienessä kattilassa hellalla. Sekoita leivontakulhossa jogurtti ja voisula. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti puuharukalla tai pyörövispilällä.

2. Lisää kaikki kuivat aineet niin, että kohotusaineet menevät hyvin sekaisin. Sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita taikinan joukkoon banaanimurska, suklaa ja pähkinät sekä kardemumma.

3. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Puolita banaani pituussuunnassa ja aseta se kakun päälle. Paista 40 minuuttia.

 

PS. Jos sulla on enemmänkin ylikypsiä banaaneja jemmassa, voit banaanileivän lisäksi tehdä esimerkiksi 3 aineen banaanikeksejä, gluteenittomia ja sokerittomia banaanimuffinsseja, kinuskilla kuorrutettua banaanikakkua, tai banaanilettuja.