Kinuskilla kuorrutettu Banaanikakku ylitti odotukset.
Tunnustan. Olen ennakkoluuloinen kuivakakkuja kohtaan. Koska ne kovin usein ovat nimensä mukaisesti kuivakoita. Voin tosin luvata että tämä ei ole. Eikä ollut muidenkaan mielestä sillä koko hävisi ihan viimeistä murua myöten. Inspiraatio tähän kakkuun tuli kahdelta suunnalta. Ensinnäkin olin nähnyt kuvan tälläisestä kinuskilla ja pähkinöillä koristellusta kakusta ja toisekseen meillä lojui eräältä partioretkeltä ylijääneitä hyvinkin kypsiä banaaneja keittiön tasolla. Päätin siis yhdistää nämä kaksi asiaa ja sen seurauksena syntyi kinuskilla kuorrutettu banaanikakku.
Jouluksi olisi kiva kokeilla jotain toista ei kuivaa kuivakakkua, mitä ohjetta suosittelisit?

 

Kinuskilla kuorrutettu Banaanikakku

2 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kypsää banaania, mieluiten yli kypsiä
2 dl turkkilaista jogurttia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää. Sulata ja jäähdytä voi ja sekoita taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Koristele kakku itse keitetyllä kinuskilla (1 dl kermaa ja 1 dl fariinisokeria keitetään n. 5 min)  ja pekaaninpähkinöillä.