Gluteenittomat, sokerittomat banaanimuffinssit on ehkä parasta, mitä meikäläinen tässä vaiheessa sokeritonta vuotta kaipaa. Ja hei, ystävänpäivä. Nämä banaanimuffinssit on hyvä vaihtoehto niille kaupassa alennuksella myytäville suklaatäytteisille berliinin munkeille. Tai no, jos rehellisiä ollaan, niin en mä niitä nyt ihan noilla sanoilla lapsille myynyt. Mutta oli miten oli pellillinen banaanimuffinsseja katosi keittiöstä ilman erillistä kehoitusta. Mietin, että tällä taikinalla voisi jopa tehdä ihan täytekakun. Väliin kermavaahtoa ja vaikkapa makeuttamatonta mangososetta niin avot.

Muutoin sokeriton vuosi on mennyt omalla painollaan. Huomaan, että tämä helmikuu on ollut haastavampi kuin tammikuu. Tekee enemmän mieli jotakin hyvää. Houkutus on suurempi. Toistaiseksi olen kuitenkin kylmän rauhallisesti antanut houkutusten mennä ohi ja siitä hyvästä olenkin aika ylpeä itsestäni! Miten teillä muilla on sujunut?

Gluteenittomat, sokerittomat banaanimuffinssit

Gluteenittomat, sokerittomat banaanimuffinssit

12kpl

3 kypsää banaania
2 1/2 rkl hunajaa
1 tl vanilijajauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
25g voita tai kookosöljyä sulatettuna
0,5 dl makeuttamatonta omenasosetta
4 kananmunaa
1 dl kookosjauhoa
1,5 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Laita paperiset muffinssi vuoat pellille. Muussaa banaanit ja sekoita niiden joukkoon hunaja, vanilija, sulatettu voi tai kookosöljy, omena sose ja munat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita ne banaaniseokseen. Anna turvota muutama minuutti. Annostele taikina muffinssi vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 20 min kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.

Gluteenittomat, sokerittomat banaanimuffinssit

PS. Kannattaa katsoa muut sokerittomat reseptini täältä.