Perunavohvelit syntyvät helposti edellispäivän jämiä hyödyntäen. Voit käyttää vohvelitaikinaan ylijääneen perunamuusin, mutta myös muut kasvikset kuten bataatti ja porkkana soveltuvat hyvin vohveleihin. Perunavohvelit voi tarjoilla erilaisten lisukkeiden kanssa, minä sovelsin lohilisukkeen ja aurinkokuivattutomaatti hummuksen kaappien kätköistä löytämistäni tarvikkeista.

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ Créme Bonjour

Perunavohvelit | vohvelit | resepti | ruokablogi | peruna | perunamuusi

Meidän perheessä ylipäätään syödään paljon jämiä. Teen useana päivänä viikossa lounaan isolle jengille ja monesti ylimitoitan sen niin, että siitä riittäisi perheellemme myös iltaruoka. Usein käy niin, että ruokaa jää, mutta ei aivan tarpeeksi ruokkiakseen kasvavan teinijengin. Silloin mitataan mielikuvitusta.

Perunavohvelit oli menestys, vaikka itse sanonkin. Lisäsin jämämuusin joukkoon ruohosipuli tuorejuustoa, kananmunia, sulatettua voita, tattarijauhoja ja tuoretta kevätsipulia. Herkullista! Eikä kukaan kiinnittänyt huomiota siihen, että tässä ollaan nyt eilispäivän tähteiden äärellä. Lisukkeet vohveleille syntyivät samaan tapaan siitä, mitä kaapista sattui löytymään. Kylmäsavulohen tilalta lisukkeessa voi käyttää esimerkiksi metvurstia tai vaikka savuporoa.

Perunavohvelit | vohvelit | resepti | ruokablogi | peruna | perunamuusi

Perunavohvelit | vohvelit | resepti | ruokablogi | peruna | perunamuusi

Perunavohvelit

Ohje
500 g perunamuussia
3-4 dl maitoa
1/2 dl sulatettua voita
1 pkt ruohosipuli tuorejuustoa
3 kpl kananmunaa
1 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
kevätsipulia

Lisää maito (huom. nesteen ja jauhojen määrä riippuu perunamuusin paksuudesta), sulatettu voi, ruohosipuli tuorejuusto, pilkottu kevätsipuli ja kananmunat perunamuussiin. Vatkaa hyvin.

Sekoita leivinjauhe tattarijauhoihin ja kaada seokseen koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla.

Anna taikinan turvota puoli tuntia huoneen lämmössä ja paista vohveliraudalla 3/4 teholla noin 5 min.

Hummus aurinkokuivatuista tomaateista

400 gr tölkki kikherneitä (valutettuna 240 gr)
1 rkl tahinia
14 aurinkokuivattua tomaattia
4 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2 valkosipulin kynttä
1 rkl hienonnettua basilikaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl henonnettua lehtipersiljaa
1/4 tl mustapippuria
(1/4 tl suolaa)
5 rkl vettä

Mittaa ainekset suolaa lukuunottamatta tehosekoittimeen. Surauta tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää suola vasta tässa vaiheessa, koska sitä on myös itse tomaateissa. Notkista haluamasi paksuiseksi lisäämällä tarvittaessa vettä ruokalusikallinen kerrallaan.

Ohje Andalusian auringossa keittokirjasta ja blogista.

Lohilisuke

200 g kylmäsavulohta
1 prk valkosipuli -tuorejuustoa
100g ranskankermaa
kevätsipulia
kourallinen tuoreita yrttejä
suolaa ja pippuria maun mukaan

Leikkaa lohiviipaleet pieniksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna kevätsipuli. Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin ja anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Perunavohvelit | vohvelit | resepti | ruokablogi | peruna | perunamuusi

Perunavohvelit | vohvelit | resepti | ruokablogi | peruna | perunamuusi

Kilpailu

Kannattaa muuten suunnata Instaan, siellä on menossa kilpailu. Kerro mitä hyvää sinä olet kokannut ruokahävikkiä hyödyntäen. Kerro tai jaa kuva valmistamastasi herkusta ja lisää se Instaan hastagilla #kuitetekee #cookingwithleftovers #hävikkihaaste ja voit voittaa Crème Bonjour tuotepalkinnon. Viimeinen osallistumispäivä on 2.4.2017. Vaihtoehtoisesti voit myös osallistua kilpailuun kommentoimalla tätä postausta.