Saimme koko perhe kutsun Rossoon syömään ja maistelemaan uutta Suometar pizzaa. Suometar on kuusivuotiaan Erika Kurrin suunnittelema poro-kantarelli-leipäjuustopizza.

Rosso etsi tammikuussa lapsille suunnatun annoskisan avulla ketjulle Suomi 100 -juhlapizzaa. Voittaja päätyisi Rosson lasten listalle. Kisaan saatiin ennätysmäärä vastauksia lapsilta ympäri Suomen, yli 1100. Kolmasosa vastauksista oli kasvispizzoja. Erika Kurrin poroa, leipäjuustoa ja sieniä sisältävä Suometar oli tuomariston suosikki. Se maistui koepaistossa niin hyvälle, että se päätettiin nostaa myös aikuisten koossa normilistalle.

ILLALLISEN TARJOSI Rosso

Kirkkonummen Rosso on nostalginen paikka. Lasten ollessa pieniä tuli siellä käytyä useamminkin. Lasten kanssa, äiti porukalla ja varmaan ihan kahden keskenkin. Siellä on jaettu vuohenjuusto broilerin äärellä niin ilot kuin surutkin. Muistan hyvin ne pikkulapsi ajat jolloin Rosso oli juuri sopiva, helposti lähestyttävä, paikallinen ja kohtuuhintainen tapaamispaikka.

Lapset muistelivat haikeudella Rosson valkosipulikastiketta ja patonkia, kuulemma ihan paras yhdistelmä. Niistä ajoista Rosson ruokalista ja salaattipöytä ovat kokeneet muutoksia, ravintolan miljöö ei ehkä niinkään.

Minä ja 10-vuotias poikani tilattiin Suometar pizzat. Elmon arvio oli “tilaan tätä myös ens kerralla” ja täytyy sanoa, että olin itsekin positiivisesti yllättynyt. Leipäjuusto sopi pizzaan hyvin ja muutenkin yhdistelmä oli maukas. Palvelu paikallisessa Rossossa oli todella ystävällistä. Piti oikeen erikseen antaa palautetta, sillä hyvä palvelu on se, mikä saa meidät palaamaan. Vaikka Rosso ei ehkä paini fine dining listojen kärjessä, on se pizza paikkana paikallista parhaimmistoa.

Kiitos Illallisesta Rosso.