Kesäkuussa 2017 aloitin hankkeen nimeltä #suurikeittokirjahaaste, jossa tavoitteena on kokata vähintään yksi resepti jokaisesta omistamastani keittokirjasta.

Olen aina rakastanut kirjoja, joten voin kertoa, että projektissa riittää puuhaa varmaan loppu elämäkseni. En ole edes laskenut kuinka monta keittokirjaa omistan, sillä niitä on leviteltynä ympärikämppää. Uusimmat ja inspiroivimmat sijaitsevat keittiössä, mutta myös olohuoneessa ja makuuhuoneessa on keittokirjoja. Osasta olen kokannut useita reseptejä, osa on kokonaan korkkaamatta. Mutta sen aika on nyt ohi.

En lupaa noudattaa ohjeita täydellisesti, enkä muutenkaan stressata asian suhteen vaan enemminkin innostua ja inspiroitua. Hyödyntää sitä valtavaa materiaalimäärää, jota olen kotiini haalinut. Jatkossakin varmasti hyvät, kirjailian itsensä luomat reseptit löydät keittokirjasta. Blogista löytyy Ku ite tekee versiot, joissa on saatettu oikoa vääriä mutkia.

Lupaan, kautta kiven ja kannon, että kokkaan yhden taikka useamman reseptin kaikista omistamistani keittokirjoista. Tai mörökölli minut vieköön.

Kuka lähtee messiin? Jos ja kun innostutte, niin linkatkaa toki mulle. Blogissa, facebookissa tai Instassa. #suurikeittokirjahaaste

Tästä pääset tutustumaan tähän mennessä ilmestyneisiin keittokirja postauksiin:

Grillatut Nektariinit – Tästä kaikki alkoi

Kvinoasalaatti linsseillä, herneillä, mintulla ja haloumijuustolla – What Katie Ate -Recipes and other bits and pieces

Linssi kofta – Seven Spoons

Perusohje pikkelöintiin – Säilö ja kokkaa

Osso buco – Pataruokaa

Mustapapubrowniet – Kasvis

Marokkolainen porkkana -linssisalaatti – Brunssikirja

Hapanjuurileipä – Leipävallankumous

Suppilovahverolasagne – Perinneruokaa prkl