Marokkolainen porkkana -linssisalaatti salaatti on herkullinen yhdistelmä maukkaita kasviksia ja ihania linssejä. Ohje on peräisin Jennin ja Saaran Brunssikirjasta. Jonka kuvauksiin pääsin osallistumaan, siitä lisää täällä. Olen kokkaillut Brunssikirjasta jo useampiakin reseptejä, mutta aina jotenkin sellaisiin oikeisiin vähän hektisiin brunssitunnelmiin, että niiden kuvaaminen on jäänyt. Saarireissulle otin kuitenkin brunssikirjan mukaan ihan vartavasten. Tämä salaatti oli saanut paljon kehuja ja se sopi mainiosti toteutettavaksi saari olosuhteissa. Alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu myös fetajuusto, mutta saaressa olosuhteiden pakosta (olin epähuomiossa käyttänyt feta juuston edellisenpäivän pastaan) syntyi erinomainen vegaaninen vaihtoehto.

Salaatti oli erinomaista. Jopa teinit lappoivat linssejä suuhunsa ennätysvauhtia. Ainoastaan perheemme ruokakulttuuriin tottumaton vävypoikakokelas taisi olla ihmeissään linssien kanssa.

Brunssikirjassa on paljon hyviä ohjeita. Yksi minkä haluan nostaa esille on rukiinen savusiika -voileipäkakku. Koska en yleensä saa mitään aikaiseksi ohjeen mukaan, muuntui tämäkin savusilakka eväsleiviksi. Oikeastaan eväsleivisissä on paljoa samaa ollutkaan kun reseptissä, nyt kun tarkemmin asiaa tutkin, mutta yhtä kaikki, alkuperäinen resepti toimi muusana herkkuvoikkareille. Toinen herkku, jota olen päässet maistamaan jo muutaman kerran, on granolakakku, aivan herkullista!

Tästä alkaa muuten taas #suurikeittokirjahaaste, jossa ideana on kokata jokaisesta omistamastani keittokirjasta ainakin yksi resepti. Se edistyy hitaasti mutta varmasti.

Marokkolainen porkkana -linssisalaatti

8 porkkanaa
2 punasipulia
1 fenkoli
3cm pala inkivääriä
1 punainen chili

1 rkl hunajaa
1 tl juustokuminaa
1/2 sitruunan mehu
suolaa
oliiviöljyä
2-3 lehtikaalin lehteä
1 tlk ruskeita linssejä

150g fetaa
3 rkl balsamicoa
oliiviöljyä

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Kuori porkkanat ja sipulit. Paloittele porkkanat, sipulit ja fenkoli ja laita ne leivinpaperille uuninpellille. Raasta inkivääri ja silppua chili. Sekoita ne porkkanoiden ja sipuleiden joukkoon.

Sekoita joukkoon hunaja, juustokumina, sitruunamehu, suolaa ja oliiviöljyä. Paahda uunissa noin 30 minuuttia. Irroita lehtikaalin lehdet ruokista ja lisää ne uuniin 10:ksi viimeiseksi minuutiksi. Keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan (noin 20 minuuttia).

Sekoita kasvikset ja linssit sekaisin. Murenna päälle fetaa. Sekoita joukkoon balsamicoa ja oliiviöljyä. Koristele halutessasi korianterilla.

Ohje Brunssikirja.