Brunssikirja on Saara Atulan (Viimeistä murua myöten) ja Jenni Häyrisen (Liemessä) yhteinen taidonnäyte. Se on täynnä toinen toistaan houkuttelevimpia reseptejä. Kirjasta löytyy klassisempia brunssi herkkuja, perinteisiä suomalaisia reseptejä ja tuulahduksia maailmalta. Reseptejä löytyy niin makean kuin suolaisenkin ystäville ja kokonaan oma lukunsa on vohveleille.

Reseptit on jaettu klassikoihin, puuroihin, leipiin, salaatteihin, katuoruokiin, lisukkeisiin, vohveleihin, jälkiruokiin ja juomiin. Jenni ja Saara antavat vinkin brunssin valmisteluun; kun valitsee yhden reseptin noin viidestä eri kategoriasta, niin onnistuneen brunssin ruoka on siinä. Kirjassa on myös ideoita eri teemaisiin brunsseihin, kuten nordic summer fibes, meet the meze ja gluten free zone.

Suurin osa kirjan resepteistä on kasvisruokaa, mukana on kuitenkin myös muutamia lihaa ja kalaa sisältäviä reseptejä, kuten esimerkiksi croque madame lohella ja pinaatilla. (Joka muuten kuulema on Saaran poikaystävän suosikki annos koko kirjasta!)

Minä sain kutsun kirjan kuvauksiin Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa sain nauttia ihanasta brunssista ja seurata mielenkiinnolla kirjan tekemisen prosessia! Oli aika ihanaa, kiitos vielä kutsusta! Tässä onkin kuvituksena ihania Jennin ottamia kuvia, joista yksi esiintyy myös Brunssikirjassa. Ihania kuvia <3

Liemessä Jennin ja Viimeistä murua myöten Saaran yhteistyön tulos on visuaalisesti houkutteleva. Se herättää halun ottaa eväät mukaan ja painella luontoon. Se houkuttelee tarttumaan kameraan ja innostaa kokeilemaan uutta, kuten vaikka pannukakkua viatnamilaisittain, lehtikaalibabkaa tai rukiista savusiikavoileipäkakkua. Granolakakkua voin lämpimästi suositella, sillä sitä pääsin maistamaan kuvauksissa.

Mun oli tarkoitus esitellä teille kirja vasta, kun olisin kokkaillut siitä jotakin. Pahalainen sairastelu on kuitenkin pilannut suunnitelmani, enkä kestä enää olla julkaisematta näitä ihania kuvia. Palaan siis brunssikirjan tiimoilta vielä asiaan!